Τα κοινωνικά μηνύματα με ελάχιστο κόστος απ’ την ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης

Τα κοινωνικά μηνύματα με ελάχιστο κόστος απ’ την ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης

Κοινωνικά μηνύματα ευαισθητοποίησης των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης και μάλιστα με πολύ χαμηλό κόστος, μόλις 1.182,96 ευρώ για 60.000 έντυπα, θέλησε να “περάσει” η Δημοτική Επιχείρηση ‘Υδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής της ευθύνης,

Όπως φαίνεται και από τις δυο αποφάσεις που αναρτήθηκαν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η ΔΕΥΑΑ ως εταιρεία κοινωφελούς σκοπού θέλοντας να αξιοποιήσει την δυνατότητα της να «εισέρχεται» μέσω των λογαριασμών που διανέμει μέσα σε κάθε νοικοκυριό της πόλης και στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής της ευθύνης, εσώκλεισε και διένειμε μαζί με τον φάκελο των λογαριασμών, έντυπα με κοινωνικά μηνύματα.
Πρόκειται για 30.000 φυλλάδια με θέμα την προστασία των ζώων και 30.000 φυλλάδια με θέμα την υποστήριξη
στο νησί της Σαμοθράκης. Το Δ.Σ της ΔΕΥΑΑ υπό την προεδρία του Ευάγγελου Μυτιληνού, που πλέον αποτελεί παρελθόν και την θέση του παίρνει ο Γιώργος Ουζουνίδης, προχώρησε στην έγκριση της ανάθεσης εκτύπωσης και προμήθειας 60.000 συνολικά φυλλαδίων με κοινωνικά μηνύματα, με απ’ ευθείας ανάθεση σε εταιρεία της πόλης που συχνά παίρνει παρόμοιες δουλειές απ’ τον δήμο. Τουλάχιστον δεν έδωσαν αυτή την εκτύπωση εκτός νομού, όπως έκανε ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης με τα έντυπα τουριστικής προβολής, τα οποία με απ’ ευθείας ανάθεση δόθηκαν σε εταιρεία της Δράμας!!!

Όπως αναφέρει η απόφαση: “Το προϋπολογισθέν κόστος ανέρχεται στο ποσό των 980,00 € πλέον ΦΠΑ 24%, και θα καλυφθεί από τους ΚΑ 64.98.9900 καθώς και 54.00.2990 (για τον ΦΠΑ) του προϋπολογισμού της ΔΕΥΑΑ έτους 2017”.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ

ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΧΙΩΤΗ ΑΝΝΑ

Υπάρχουν βέβαια κάποιοι που λένε ότι δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί χρειάζονταν διαφημιστικά φυλλάδια, έστω και αν στοίχισαν λίγα χρήματα, προκειμένου να… διαφημιστεί στους Αλεξανδρουπολίτες η Σαμοθράκη. Αφού είναι το νησί που το βλέπει ο καθένας απέναντι του, δεν υπάρχει κάτοικος της πόλης που να μην την γνωρίζει, οπότε ήταν περιττή η συγκεκριμένη ενέργεια.

Ας μην γκρινιάζουμε όμως συνέχεια και στενοχωρούμε τον απερχόμενο πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Βαγγέλη Μυτιληνό, τώρα που δεν θα έχει την θέση(και τις αποδοχές φυσικά) του Προέδρου της εταιρείας, αλλά θα είναι ένας απλός δημοτικός σύμβουλος. Αφήστε που στενοχωρέθηκε γιατί άφησε κάποια πράγματα χωρίς να τα… ολοκληρώσει. Όπως έναν διαγωνισμό που αφορά καταμέτρηση ρολογιών και αποστολή λογαριασμών που μαθαίνουμε έμεινε στην μέση, λόγω προσφυγών σε Αθήνα και Αλεξανδρούπολη μιας εκ των εταιρειών που μετείχαν.

Σίγουρα πάντως ο κ.Μυτιληνός θα έχει πλέον αρκετό χρόνο και για συνεντεύξεις, αφού τις τελευταίες ημέρες ακούσαμε μπαράζ δηλώσεων του στα τοπικά ραδιόφωνα, όπου προσπάθησε να μας πείσει πόσο σπουδαίο έργο έκανε. Όχι πως και ως Πρόεδρος δεν έκανε συνέχεια δηλώσεις. Ακόμα θα μπορεί να σκεφθεί καλύτερα και ενδεχομένως να οργανώσει πιθανή υποψηφιότητα του για δήμαρχος Αλεξανδρούπολης το 2019. Αν ισχύσει εξάλλου η απλή αναλογική όπως ξεκαθάρισε η Κυβέρνηση, ακόμα και ένα μικρό σχετικά ποσοστό… εξασφαλίζει ρόλο την επόμενη μέρα. Και φυσικά να βρει λύση και να πληρώσει τις 270.000 ευρώ που οφείλει από τις προσωπικές του επιχειρήσεις στον ΕΦΚΑ όπως ανακοινώθηκε επίσημα πριν λίγο καιρό από την Κυβέρνηση, μια και το όνομα του ήταν μεταξύ των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου.