Πρωτοχρονιά σπίτι του θα κάνει ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας. Αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί την Τρίτη

Πρωτοχρονιά σπίτι του θα κάνει ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας. Αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί την Τρίτη

Πρωτοχρονιά στο σπίτι του θα κάνει-πάλι καλά-ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας Γιάννης Παπαϊωάννου, ο οποίος αρχικά συνελήφθη με εντολή της Εισαγγελέως για παράβαση του άρθρου 9 του νόμου 4039/12 και οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, μετά από καταγγελία ότι αδέσποτα σκυλιά προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολίτες στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο κ.Παπαϊωάννου, που είναι αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα, τελικά αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί την ερχόμενη Τρίτη 2 Ιανουαρίου, στη 1 το μεσημέρι, στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας. Για καλή του τύχη, αν και σήμερα είναι αργία στα δικαστήρια λόγω Σαββάτου, ζήτησε και τελικά πήρε προθεσμία για να δικαστεί. Έτσι ο ερχομός του 2018 δεν θα τον βρει στα κρατητήρια και θα μπορέσει να αλλάξει την χρονιά και να περάσει τις γιορτές με την οικογένεια του.

Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, που όπως έγραψε και στην προσωπική του σελίδα στο facebook δεν θέλησε να σχολιάσει την συγκεκριμένη εξέλιξη, συνάδερφοι του αντιδήμαρχοι, αλλά και μέλη του φιλοζωικού σωματείου «Η Αλκυόνη και ο λέων», η οικογένεια του, συγγενείς, φίλοι καθώς και απλοί πολίτες.

Είχε προειδοποιήσει η Εισαγγελέας μετά από

άλλο περιστατικό δαγκώματος αδέσποτου σε πολίτη

Το συγκεκριμένο θέμα είναι σίγουρα περίπλοκο και δεν αφορά μόνο τον κ.Παπαϊωάννου ως αρμόδιο για τα αδέσποτα Αντιδήμαρχο, ούτε μόνο τον δήμο και την πόλη της Ορεστιάδας, αλλά κάθε πόλη και δήμο του νομού Έβρου και της Ελλάδας γενικότερα. Θα πρέπει να εξεταστεί, να αντιμετωπιστεί και να δοθεί λύση συνολικά από την Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ), γιατί μπορεί στην θέση του να βρεθεί ανά πάσα στιγμή και άλλος συνάδερφος του.

Γιατί από την μια μεριά υπάρχουν οι πολίτες που κινδυνεύουν, αυτοί και τα μικρά παιδιά τους πολλές φορές, από επιθέσεις των αδέσποτων σκύλων με πιθανότητα μάλιστα σοβαρού τραυματισμού, από την άλλη οι φιλόζωοι που διαμαρτύρονται και στην… μέση οι αρμόδιοι των δήμων που θα πρέπει να συγκεντρώνουν τα αδέσποτα με τις υπηρεσίες, να τα εμβολιάζουν και να τα στειρώνουν, αλλά να τα επιστρέφουν στο… φυσικό τους περιβάλλον. Γιατί αυτό λέει ο νόμος και έτσι αφήνονται και πάλι μέσα στην πόλη να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα. Άλλωστε και τα δημοτικά κυνοκομεία στη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της χώρας, χωρούν ελάχιστα αδέσποτα, που αυξάνονται με μαθηματική ακρίβεια. μια και πολλοί συμπολλίτες μας τα αποκτούν κάποια στιγμή αλλά μόλις τα… βαριούνται να… αμολούν ελεύθερα και… όποιον δαγκώσουν.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, πρέπει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Εισαγγελέας Ορεστιάδας που ήρθε στην πόλη τον περασμένο Σεπτέμβριο, επειδή είχε προηγηθεί άλλο περιστατικό με επίθεση σκύλου σε πολίτη τον οποίο είχε δαγκώσει και τον τραυμάτισε σοβαρά, προειδοποίησε τους ανθρώπους του δήμου Ορεστιάδας ότι την επόμενη φορά που θα επαναληφθεί οι υπεύθυνοι θα συλληφθούν και θα παραπεμφθούν σε δίκη. Από την στιγμή λοιπόν που υπήρξε η καταγγελία, προχώρησε στην άσκηση δίωξης και έδωσε εντολή να συλληφθεί ο αρμόδιος για τα αδέσποτα Αντιδήμαρχος Γιάννης Παπαϊωάννου.