Στα κρατητήρια με εντολή εισαγγελέα ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας Γιάννης Παπαϊωάννου

Στα κρατητήρια με εντολή εισαγγελέα ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας Γιάννης Παπαϊωάννου

Στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας οδηγήθηκε χθες βράδυ και βρίσκεται ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας Γιάννης Παπαϊωάννου, ύστερα από εντολή της Εισαγγελέως Ορεστιάδας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα trhrakinea.gr, sύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, ο Αντιδήμαρχος βρίσκεται κρατούμενος για παράβαση του άρθρου 9 του νόμου 4039/12 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και αφορά το θέμα των αδέσποτων ζώων. Ο κ.Παπαϊωάννου συνελήφθη και οδηγήθηκε στα κρατητήρια, προφανώς μετά από καταγγελία που έγινε στην εισαγγελέα ότι την Παρασκευή το απόγευμα 5 με 7 σκυλιά, γάβγισαν και προσέγγισαν πολίτες στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, αφού είναι αρμόδιος Αντιδήμαρχος για το θέμα αυτό.

Το πρόβλημα άλλωστε με τα αδέσποτα όχι μόνο στην Ορεστιάδα αλλά και στις άλλες πόλεις του Έβρου αλλά και της χώρας ολόκληρης είναι σοβαρό και συχνά υπάρχουν έντονα παράπονα από τους πολίτες.  Το άρθρο 9 του νόμου 4039/12, αναφέρεται στη διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι δήμοι στο θέμα των αδέσποτων ζώων, τόσο για τη συλλογή, φροντίδα όσο και την επανένταξή τους στο οικείο περιβάλλον όπου περισυνελέγησαν.

Είναι άγνωστο αν θα παραμείνει στα κρατηρήρια ως την Τρίτη το πρωί και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο, αφού μεσολαβεί το Σαββατοκύριακο και η αργία της Πρωτοχρονιάς. Σε μια τέτοια περίπτωση ο ερχομός του 2018 θα τον βρει δηλαδή στα κρατηρήρια. Εκτός αν υπάρξει κάποια εξέλιξη νωρίτερα. Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook φανερά ενοχλημένος από όλα αυτά αρκέστηκε να γράψει κοινοποιώντας την είδηση: “ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ”.

Πηγή: thrakinea.gr