Μαυρίδης: “Ζητούν να φύγουν απ’ την Ορεστιάδα 12 καθηγητές του Πανεπιστημίου μας”

Μαυρίδης: “Ζητούν να φύγουν απ’ την Ορεστιάδα 12 καθηγητές του Πανεπιστημίου μας”

Την αποκάλυψη ότι υπάρχουν 12 καθηγητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που υπηρετούν στην Ορεστιάδα, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αίτημα να πάρουν μετάταξη σε άλλες πόλεις και ζητούν να φύγουν, έκανε ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μαυρίδης. 

Μιλώντας χθες στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό, ο κ.Μαυρίδης ήταν ξεκάθαρος για το θέμα αυτό, παραδέχθηκε πως θα δημιουργηθεί πρόβλημα, αλλά έδειξε σίγουρος πως δεν τίθεται θέμα κλεισίματος κάποιας απ’ τις δυο σχολές Αγροτικής Οικονομίας και Δασολογίας Διαχείρισης Φυσικών Πόρων. “Έχουμε όντως κάποια προβλήματα όσον αφορά τις θέσεις που κατέχουν οι καθηγητές. Η μαχαιριά η τελευταία είναι ο νόμος που ψηφίστηκε και δίνει το δικαίωμα σε έναν καθηγητή όταν συμπλήρώσει 15 χρόνια σε μια σχολή, να προσπαθήσει να κάνει μετάταξη κάπου αλλού. Καταλαβαίνετε πως όταν δεν υπάρχουν ντόπιοι καθηγητές, πολλοί θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν το νόμο και να πάνε σε ένα πιο κεντρικό Πανεπιστήμιο ή ακόμα και στο ίδιο το ΔΠΘ στην Ξάνθη ή την Κομοτηνή”, είπε ο δήμαρχος Ορεστιάδας.

Παράλληλα με πολύ ειλικρίνεια επεσήμανε ότι: “Αυτό όμως από την στιγμή που δεν γίνονται και νέες προσλήψεις σίγουρα θα δημιουργήσει πρόβλημα. Οι πληροφορίες μου λένε ότι υπάρχουν 12 άτομα από τους καθηγητές που ήδη έχουν υποβάλλει αίτημα να πάρουν μετάταξη. Υπάρχει βέβαια μια διαδικασία αν θα εγκριθούν τα αιτήματα αυτά, αλλά είναι δύσκολο σε μια Σύγκλητο να κόψει ένα τέτοιο αίτημα συναδέρφου τους καθηγητή.

Ήδη έχουν φύγει δύο για Κομοτηνή και Ξάνθη, οπότε ένα εργαστήριο δεν λειτουργεί επειδή έμεινε με έναν καθηγητή.  Έχω καθησυχαστικά μηνύματα από το υπουργείο Παιδείας, αλλά ίγουρα θα δημιουργηθούν κάποια προβλήματα, αφού δεν μπορούν να απορριφθούν και τα 12 αιτήματα για μετάταξη.

Θα πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε προς τους καθηγητές αυτούς, ότι από την στιγμή που προσλήφθηκες κύριε σε μια θέση για να την υπηρετήσεις, ήξερες ποιά θα είναι η σχολή και που βρίσκεται αυτή, αλλά και ποιά θα είναι η εξέλιξη σου. Αν δεν υπήρχε ο περιορισμός των προσλήψεων δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Τώρα όμως αν κάποιοι φύγουν από την Ορεστιάδα με την μετάταξη και δεν αντικατασταθούν, ασφαλώς θα δημιουργηθεί πρόβλημα”.