Αθωώθηκε πριν λίγο ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας Γιάννης Παπαϊωάνου για το θέμα των αδέσποτων

Αθωώθηκε πριν λίγο ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας Γιάννης Παπαϊωάνου για το θέμα των αδέσποτων

Αθωώθηκε πριν από λίγο από το Πενταμελές Πλημμελειοδικείο ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας Γιάννης Παπαϊωάννου, ο οποίος είχε συλληφθεί την προηγούμενη βδομάδα και κατηγορούνταν για παράλειψη υποχρέωση περισυλλογής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων και ζώων συντροφιάς, μετά από καταγγελία που έγινε.

Η δίκη του ξεκίνησε γύρω στις 1.15′ και διήκησε περισσότερο από μια ώρα. Η εισαγγελέας που είχε ασκήσει την δίωξη πρότεινε μάλιστα την ενοχή του, αλλά οι δυο δικηγόροι του δήμου Ορεστιάδας στην αγόρευση τους τόνισαν πως δεν προβλέπονται ποινικές ευθύνες για το συγκεκριμένο θέμα και δεν θα πρέπει να τιμωρηθεί.

Το δικαστήριο αφού αποσύρθηκε, μετά από περίπου 20΄ανακοίνωσε ότι κηρύσσει αθώο τον κ.Παπαϊωάννου, κάτι που έγινε δεκτό με χειροκροτήματα από τον κόσμο που είχε γεμίσει την αίθουσα του δικαστηρίου και παρακολουθούσε με ενδιαφέρον την δίκη. Στο πλευρό του Αντιδημάρχου ήταν οι συνάδερφοι του Αντιδήμαρχοι Πάλλας, Ορμανλίδης, Περιστεράκης, αλλά και οι κ.Αρχοντίδης, Δεληδήμου, Λαγγουρίδης, οι οποίοι δεν έκρυβαν την ικανοποίηση του για την τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρωτοχρονιά σπίτι του θα κάνει ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας. Αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί την Τρίτη

Να επισημάνουμε εδώ ότι ο Γιάννης Παπαϊωάννου έχει την αρμοδιότητα ως Αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα και επειδή υπάρχει ασάφεια στο συγκεκριμένο θέμα, πολλοί ακόμα συνάδερφοπι του σε όλη την χώρα αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα μετά από καταγγελίες δημοτών, ότι δέχθηκαν επίθεση από αδέσποτα. Αυτό συνέβη και στην Ορεστιάδα, με αποτέλεσμα να υποστεί όλη αυτή την ταλαιπωρία και παραλίγο να κάνει Πρωτοχρονιά στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα κρατητήρια με εντολή εισαγγελέα ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας Γιάννης Παπαϊωάννου