Έντονη αντίδραση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΑ κατά του πρώην Προέδρου Βαγγέλη Μυτιληνού

Έντονη αντίδραση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΑ κατά του πρώην Προέδρου Βαγγέλη Μυτιληνού

Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην πλέον Προέδρου Ευάγγελου Μυτιληνού, περί γερασμένου και χωρίς επιστημονική κατάρτιση προσωπικού, τις οποίες ανέδειξε το Evros-news.gr.

Μετά την ανακοίμωση διαμαρτυρίας που εκδόθηκε ως απάντηση στον κ.Μυτιληνό, ο Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης (ΔΕΥΑΑ) Γιώργος Ξενουδάκης μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM 93,6 και στον Δ.Κολιό, όπου είχαν γίνει και οι δηλώσεις που δημιοσιεύσαμε κάνοντας πιστή απομαγνητοφώνηση.  “Ενοχληθήκαμε πάρα πολύ. Είναι κακό να ξεκινάμε τη χρονιά με διαμαρτυρία, αλλά δεν μπορεί να μείνει και αναπάντητη μια τέτοιου είδους δήλωση. Προσπαθώ να καταλάβω για ποιο λόγο έγινε από τον απερχόμενο Πρόεδρο μας, αλλά δεν δίνεται εξήγηση”, είπε ο κ.Ξενουδάκης και συνέχισε: “Γιατί διαβάζοντας την επιστολή του που κοινοποίησε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους τους συναδέρφους μου που τον βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια. Κι αυτή είναι η αλήθεια. Αν δεν υπάρχει συνεργασία εργαζομένων και διοίκησης δεν μπορεί να βγει και ένα καλό αποτέλεσμα.

Άρα λοιπόν, όλα αυτά τα χρόνια και τα προηγούμενα, οι εργαζόμενοι πάντα ήταν δίπλα στις διοικήσεις και προσπαθούσαν για το καλό της επιχείρησης και πρώτα απ’ όλα για τους δημότες, γιατί αυτούς αφορά όλη η δουλειά που κάνουμε. Αυτή την στιγμή που μιλάμε η ΔΕΥΑΑ είναι υποστελεχωμένη, όπως είναι όλες οι ΔΕΥΑΑ στην Ελλάδα. Υπάρχει η γνωστή κυβερνητική απόφαση για προσλήψεις εδώ και αρκετά χρόνια, με αυτή και την προηγούμενη Κυβέρνηση, αλλά αυτοί οι άνθρωποι που δουλεύουν ανταποκρίνονται πέραν των δυνατοτήτων τους. Δεν έχουν μέρες, νύχτες, οικογένεια, γιορτές. Τα τηλέφωνα τους δεν κλείνουν ποτέ. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται λοιπόν κάποιος ανεπαρκής”.

Όσο για την έλλειψη επιστημονικής κατάρτισης των εργαζομένων, ο Πρόεδρος του Σωματείου τους ήταν ξεκάθαρος: “Σχετικά με την επιστημονική κατάρτιση. Η ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης έχει κάνει τέτοια έργα που δεν έχει κάνει καμιά άλλη ΔΕΥΑ. Δεν υπάρχει υδρευτικό φράγμα που σχεδιάστηκε από μελετητές, το παρακολούθησε, το κατασκεύασε υπό δική της επίβλεψη με την συμβολή κάποιων εξωτερικών συμβούλων. Το διαχειρίζεται αυτή την στιγμή. Έχουμε τηλεμετρική παρακολούθηση ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης. Αυτά δεν γίνονται από ανθρώπους που δεν έχουν επιστημονική κατάρτιση. Και επιστημονική κατάρτιση έχουμε και όρεξη και κουράγιο.

Δεν μπορεί ο κ.Μυτιληνός να βγαίνει με επιστολή και να ευχαριστεί όλο τον κόσμο, τους συναδέρφους μου και να κάνει την τελευταία δήλωση. Δυστυχώς. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς και να εκμηδενίζεται η δουλειά των υπαλλήλων”.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΑ

Μυτιληνός: Δεν είπα τίποτα ψέματα.

Η ΔΕΥΑΑ θέλει επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Μυτιληνός από την πλευρά του, έκανε επίσης παρέμβαση στην ίδια ραδιοφωνική εκπομπή και αφού “φωτογράφισε” το Evros-news.gr(ξέρουμε πόσο μας… αγαπάει και το έχουμε “αισθανθεί” ήδη με πολλούς τρόπους) που ανέδειξε τις συγκεκριμένες δηλώσεις με δημοσίευμα του αλλά και τόνισε ότι δεν είχε σκοπό να θίξει κανέναν, έδειξε να επιμένει στις απόψεις του.  “Κάνω μια παρέμβαση για να διορθώσουμε κάτι. Κάποιος απομόνωσε από την κουβέντα που είχαμε μαζί μια πρόταση μόνο, γερασμένο κια επιστημονικά ακατάρτιστο το προσωπικό της ΔΕΥΑΑ. Κι εγώ αν ήμουνα θα θιγόμουνα αν το έβλεπα από μόνο του. Αλλά δεν είναι έτσι.

Η συνέντευξη μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι ποτέ δεν έχω ρίξει μομφή για το προσωπικό της ΔΕΥΑ. Σε κάθε μου συνέντευξη τους ευχαρίστησα με το παραπάνω και στα συμβούλια που είχαμε. Τί εννοώ με αυτό το πράγμα που είπα και αν υπάρχει κάποιος ας το διαψεύσει. Θέλω να κάνω ένα πάντρεμα παλιών που φεύγουν σε λίγα χρόνια, που είναι άριστοι υπάλληλοι και κολώνες της ΔΕΥΑ, αλλά αυτά που έρχονται, οι καινούργιες εξελίξεις θέλουν νέα άτομα που να έχουν γνώση των επιστημονικών οργάνων.

Δεν είπα τίποτα ψέματα, ούτε είπα κάτι κακό. Είπα λοιπόν για την ΔΕΥΑ πως πρέπει τώρα εν όψει της νέας τεχνολογίας που έρχεται να μπουν παιδιά που ξέρουν την τεχνολογία. με την εμπειρία των παλιών που πράγματι είναι τεράστια, να κάνουμε ένα πολύ καλό σύνολο για να μπορεί η ΔΕΥΑ να συντηρείται.

Θεωρώ το θέμα είναι λήξαν. Πρόκειται περί μιας παρεξήγησης που ξείνησε από ένα δημοσίευμα που επικεντρώθηκε μόνο στην πρόταση αυτή και πουθενά αλλού. Εγώ ως Πρόεδρος Βαγγέλης Μυτιληνός έχω μόνο καλά λόγια να πω για το προσωπικό. Δεν υπήρχε ίχνος μομφής από μένα για κανέναν. Απλά επισημαίνω την ανάγκη για νέο προσωπικό, επιστημονικά καταρτιοσμένο”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυτιληνός: Πρόβλημα της ΔΕΥΑΑ το γερασμένο προσωπικό χωρίς επιστημονική κατάρτιση