ΑΝΤ1: Στην Αλεξανδρούπολη δεν υπάρχουν αντιδράσεις για το γλυπτό του Κωστή Γεωργίου

ΑΝΤ1: Στην Αλεξανδρούπολη δεν υπάρχουν αντιδράσεις για το γλυπτό του Κωστή Γεωργίου

Το θέμα με το γλυπτό «Phylax» που έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του δήμου Παλαιού Φαλήρου και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, εξακολουθεί να απασχολεί τα αθηναϊκά ΜΜΕ, μετά μάλιστα και την πορεία διαμαρτυρίας παλαιοημερολογιτών, που το ράντισαν με αγιασμό.


Μέχρι τώρα κανένας δεν είχε αναφερθεί στο γεγονός ότι ο διεθνούς φήμης γλύπτης Κωστής Γεωργίου που το κατασκεύασε, ετοίμασε ένα ακόμα έργο του που θα τοποθετηθεί στην Αλεξανδρούπολη, προσφορά της εταιρείας Green Cola.


Χθες όμως ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό βραδινό του δελτίο και σε ρεπορτάζ για τις αντιδράσεις στο Παλαιό Φάληρο, αφού αναφέρθηκε στην πορεία με σημαίες, εικόνες και ψαλμούς των παλαιοημερολογιτών που έφτασαν στο σημείο όπου είναι τοποθετημένο το γλυπτό του Κωστή Γεωργίου και το ράντισαν με αγιασμό, καθώς για πολλούς η μορφή του παραπέμπει σε δαίμονα, αναφέρθηκε και στην Αλεξανδρούπολη. “Ένα ακόμα έργο του Κωστή Γεωργίου θα τοποθετηθεί στην Αλεξανδρούπολη και θα έχει επτά αθλητές. Εκεί όμως δεν υπάρχουν αντιδράσεις”, έκλεισε το ρεπορτάζ του καναλιού.

Βρετοππούλου: Προτείναμε να τοποθετηθεί στην

περιοχή του Φώτης Κοσμάς ή απέναντι απ’ το Πολυκοινωνικό
Κάτι που ισχύει άλλωστε, αφού οι μοναδικές αντιρρήσεις ως τώρα, είναι για τον χώρο που επιλέχθηκε να τοποθετηθεί και προέρχονται από την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Όλγα Βρετοππούλου. Μιλώντας μάλιστα χθες στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό, τόνισε ότι: “Σαν Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης προτείναμε το άγαλμα να τοποθετηθεί… ή στο τριγωνικό πάρκο απέναντι από το Πολυκοινωνικό… ή στην περιοχή του γηπέδου Φώτης Κοσμάς.

Θα έπρεπε να έχουμε λόγο στο που τοποθετείται κάτι. Αυτό το άγαλμα που εμπνέει αθλητικό πνεύμα γιατί πρέπει να το… πνίξουμε στη γωνία ενός δρόμου, δίπλα σε άλλα αγάλματα και να μην δώσουμε πνοή σε άλλα σημεία της πόλης. Δυστυχώς απ’ ότι έμαθα το σημείο είναι επιλογή του ίδιου καλλιτέχνη και όχι κάποιας επιτροπής”.