Έμποροι Ορεστιάδας: Με έξι μέρες δουλειά το χρόνο δεν σωζόμαστε. Χιλιάδες ψωνίζουν στην Τουρκία

Έμποροι Ορεστιάδας: Με έξι μέρες δουλειά το χρόνο δεν σωζόμαστε. Χιλιάδες ψωνίζουν στην Τουρκία

Σχετικά ικανοποιητική χαρακτηρίζει την καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ν. Ορεστιάδας ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Σάκης Σιγρέκης, μόνο όμως κατά τις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ενώ επισημαίνει το πρόβλημα με την μεγάλη… διαρροή καταναλωτών στις γειτονικές χώρες.

«Με έξι ημέρες το χρόνο δουλειά, δεν σωζόμαστε» σχολίασε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο κ. Σιγρέκης, υπογραμμίζοντας πως σε περίπτωση που δεν ληφθούν άμεσα, μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και χρηματοδοτικές διευκολύνσεις από τραπεζικά ιδρύματα προς νέους κυρίως επιχειρηματίες, τότε η αγορά «θα συνεχίσει την φθίνουσα πορεία της μέχρι να κλείσει και το τελευταίο κατάστημα». 

Επίσης , σημείωσε πως η καταναλωτική διαρροή προς τις φθηνές γειτονικές αγορές, αυξάνει συνεχώς και πως σύμφωνα με στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου, σήμερα και μέχρι αυτήν την ώρα (10:30 πμ), έχουν περάσει τον τελωνειακό έλεγχο από τις Καστανιές, περίπου 2.500 άτομα, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόνο την Παραμονή των Χριστουγέννων πραγματοποίησαν έξοδο από τη χώρα, επίσης από το τελωνείο των Καστανεών, περίπου 11.500 άτομα.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου