Τα… τσούγκρισε η Ντόρα Μπακογιάννη με Στυλιανίδη και Μέτιο

Τα… τσούγκρισε η Ντόρα Μπακογιάννη με Στυλιανίδη και Μέτιο

Περιοδεία σε Ξάνθη και Κομοτηνή πραγματοποιεί από χθες η Ντόρα Μπακογιάννη και σήμερα θα παραστεί στον αγιασμό υδάτων στο λιμάνι της Μαρώνειας. Μάλιστα χθες κατά την επίσκεψη της στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τα… τσούγκρισε με τον Ευρπίδη Στυλιανίδη, τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη.

Μην πάει ο νους σας στο… κακό, επειδή ο κ.Στυλιανίδης είναι γνωστός Καραμανλικός, μεταφορικά το εννούμε. Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία που ανέβασε η πρώην υπουργός στον προσωπίκό της λογαριασμό στο twitter, δοκίμασε θρακιώτικο τσίπουρο που της πρόσφεραν και αναρρωτήθηκε αν πρέπει να προτιμήσει αυτό ή την κρητική τσικουδιά.

Μπακογιάννη: Για τη Ν.Δ δεν τίθεται

θέμα εκλογής των μουφτήδων

Στην πρώτη της περιοδεία για το 2018 που γίνεται στην Θράκη και στην συνέντευξη πουτ παραχώρησε στην Κομοτηνή, η κ.Μπακογιάννη ρωτήθηκε για την θέση της Κυβέρνησης να εκλέγεται ο μουφτής από την μουσουλμανική μειονότητα. Ξεκαθάρισε όμως ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη σε κάτι τέτοιο, αφού όπως τόνισε όσο ο μουφτής ανώτατο όργανο του κράτους ασκώντας και δικαστική εξουσία, η πάγια θέση της ΝΔ είναι ότι τίθεται θέμα εκλογής του. Παρόλα αυτά, αναγνώρισε ότι η ρύθμιση για την σαρία, που καθίσταται προαιρετική είναι θετική.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε από την εφημερίδα “Χρόνος” της Κομοτηνής να σχολιάσει την επίσκεψη Ερντογάν και είπε: “Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω επιτυχημένη την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα. Τέτοιου είδουν επισκέψεις έχουν, πέραν την καθημερινής επαφής, ενέχουν και έναν συμβολισμό. Ο Τούρκος πρόεδρος ήρθε μετά από πάρα πολλές δεκαετίες, κι αυτό σημαίνει πως η επίσκεψη έπρεπε να είναι πάρα πολύ καλά σχεδιασμένη”.

Ακολούθησε επίσκεψη στα χωριά Αρριανά και Φιλλύρα όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι και την υποδέχθηκαν νεαρές κοπέλες φορώντας τις μαντίλες τους, που τον τελευταίο καιρό όλο και αυξάνονται στον νεαρό γυναικείο μουσουλμανικό πληθυσμό της Θράκης.

Η Ντόρα Μπακογιάννης επισκέφθηκε επίσης τον δήμο Κομοτηνής όπου την υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης, οι πολιτευτές ΝΔ Ευρ. Στυλιανίδης, Β. Ελευθεριάδου, πλήθος αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων της Κομοτηνής, αλλά και η “γαλάζια” επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Κομοτηνής Φελίνα Καζάκου. Η συνάντηση δεν είχε μεγάλο περιεχόμενο, μιας που το πρόγραμμα της πολιτικού χρονικά είχε ξεφύγει πέραν της μίας ώρας. Στο τέλος της συνάντησης, ο κος Πετρίδης έδωσε αναμνηστικά από τον δήμο Κομοτηνής στην πολιτικό, η οποία έχει μακρά θητεία στην αυτοδιοίκηση ως δήμαρχος Αθηναίων.

Σε φιλική κουβέντα στον κεντρικό χώρο του δημαρχείου, η Ντόρα Μπακογιάννη έστρεψε τα βέλη της κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για το πως μεταχειρίζεται την αυτοδιοίκηση. “Οι άνθρωποι είναι στον κόσμο τους“, ήταν το σχόλιο που κατέθεσε, συνοδευόμενο από την πολιτική άποψη, ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν έχει δύναμη στην αυτοδιοίκηση, προτιμάει να τη διαλύσει. Αντιμετωπίζει με απόλυτη απαξίωση την αυτοδιοίκηση, ως αποπαίδι”.

Χθες βράδυ στη Λέσχη Κομοτηναίων, στο πλαίσιο εκδήλωσης της ΝΟΔΕ Ροδόπης για την κοπή της πίτας, η κ.Μπακογιάννη μίλησε στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.