Όταν η Μαρία Ηλιάκη “ανακάλυψε” τους Χιονάδες Διδυμοτείχου

Όταν η Μαρία Ηλιάκη “ανακάλυψε” τους Χιονάδες Διδυμοτείχου

Άλλο ένα χωριό του ‘Εβρου, τους Χιονάδες Διδυμοτείχου, “ανακάλυψε” η γνωστή παρουσιάστρια Μαρία Ηλιάκη και συγκεκριμένα το προσωπικό site που διαθέτει και συνηθίζει να κάνει αφιερώματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Όχι, η Μαρία Ηλιάκη δεν έχει δεσμό με κάποιον απ’ την περιοχή μας και γι’ αυτό αποφάσισε να προβάλλει τους Χιονάδες, όπως είχε κάνει για παράδειγμα η συνάδερφος της Μαίρη Συνατσάκη λόγω της σχέσης της με τον Ορεστιαδίτη ηθοποιό Σπύρο Χατζηαγγεάλη. Απλά, άγνωστο πως, επέλεξε να προβάλλει το όμορφο χωριό της επαρχίας Διδυμοτείχου, με τίτλο: “Χιονάδες: Ηρεμία και πανέμορφες εικόνες στον Έβρο”

Γράφει λοιπόν το αφιέρωμα του mariailiaki.gr : “Στον Δήμο Διδυμότειχου, στον Έβρο, συναντάμε το χωριό Χιονάδες

Πρόκειται για ένα πανέμορφο παραδοσιακό χωριό, που προσφέρει στους επισκέπτες μοναδικές στιγμές χαλάρωσης μέσα στη φύση.

Τα σπίτια του είναι χαμηλά και σχεδόν όλα έχουν το δικό τους περιβόλι.

Ψηλά στο χωριό βρίσκεται το παλιό λιθόκτιστο δημοτικό σχολείο, που χτίστηκε το 1924.

Ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού, που είναι πολύ δραστήριος, κάθε χρόνο στα τέλη Ιουλίου διοργανώνει το ετήσιο αντάμωμα και όλοι όσοι κατάγονται από το χωριό συναντιούνται και συμμετέχουν σε ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι.

Κάθε φορά που το χωριό ντύνεται στα λευκά από τις χιονοπτώσεις, γίνεται ακόμα πιο όμορφο.

Ένας περίπατος μέσα στο χωριό θα σας ηρεμίσει και θα σας κάνει να βάλετε στην άκρη έστω για λίγο τα προβλήματα.

Έχει ενδιαφέρον: Μπορείτε να δείτε τον ναό του Αγίου Αθανασίου, το μικρό εκκλησάκι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την «Τούμπα» και το μαρμάρινο «Κρι πηγάδι» που χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα.

Τι να δοκιμάσουμε: Στα χωριά του Έβρου δοκιμάστε τα ντόπια γλυκά του κουταλιού, τα χειροποίητα αλλαντικά και τοπικές σπεσιαλιτέ όπως την λαχανιά.

Φωτογραφίες: http://ellinika-xwria.blogspot.gr