Με ποιά ιδιότητα η Ντόρα προαναγγέλει σημαντική ανανέωση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ;

Με ποιά ιδιότητα η Ντόρα προαναγγέλει σημαντική ανανέωση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ;

Μπορεί να μην προβλήθηκε ιδιαίτερα, αλλά αυτό που σχολιάστηκε και εξακολουθεί να σχολιάζεται ιδιαίτερα στην Θράκη όπου πραγματοποίησε περιοδεία η Ντόρα Μπακογιάννη (σε Ξάνθη και Κομοτηνή γιατί στον Έβρο δεν… καταδέχθηκε να έρθει), είναι η δήλωση της ότι θα υπάρξει σημαντική ανανέωση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές. 

Προανήγγειλε δηλαδή, ότι θα υπάρξουν πολλά καινούργια πρόσωπα στους συνδυασμούς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλη την Ελλάδα και προφανώς και στην περιοχή μας. Αλήθεια, με ποιά ιδιότητα προαναγγέλει κάτι τέτοιο η κ.Μπακογιάννη; Η συγκεκριμένη αρμοδιότητα δεν ανήκει στον Πρόεδρο του κόμματος και αδερφό της Κυριάκο Μητσοτάκη; Δεν θα αποφασίσει αυτός, αφού κάνει τις εισηγήσεις η αρμόδια επιτροπή; Ποιός διοικεί τελικά τη Ν.Δ; Ο Κυριάκος ή συγκυβερνά με την αδερφή του;

Το ωραίο είναι ότι τα έλεγε αυτά παρουσία των πρώην υπουργών και όχι πλέον βουλευτών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Αλέξανδρου Κοντού, οι οποίοι είναι εδώ και πολλά χρόνια υποψήφιοι. Οπότε προφανώς και τους “αγγίζει” πιθανή ανανέωση των ψηφοδελτίων. Ο Στυλιανίδης βέβαια, ως ακραιφνής Καραμανλικός πιστεύω ότι θα είναι υποψήφιος στην Ροδόπη, γιατί θα υπάρξει εσωκομματικό… ζήτημα, πολύ σοβαρότερο απ’ ότι υπάρχει τώρα. Είναι γνωστό εξάλλου ότι η καραμανλική πτέρυγα δεν θέλει να βλέπει ούτε “ζωγραφιστό” τον Κυριάκο.

Σίγουρα πάντως η συγκεκριμένη δήλωση της Ντόρας αφορά και το νομό Έβρου και το ψηφοδέλτιο που εδώ θα συγκροτηθεί, όπου ο μόνος σίγουρος θεωρείται ο νυν βουλευτής Τάσος Δημοσχάκης. Απ’ τους άλλους παλαιότερους υποψήφιους, κανένας δεν πρέπει να αισθάνεται σιγουριά.

Υ.Γ: Για κάποιους που θα επισημάνουν ότι ο Αρχηγός της Ν.Δ και αδερφός της Κυριάκος προανήγγειλε ότι θα αφήσει τη Ντόρα εκτός επόμενης Κυβέρνησης, να επισημάνω ότι αυτό θα γίνει γιατί παράλληλα της υποσχέθηκε την θέση είτε της Προέδρου της Βουλής, είτε της Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι, γιατί δεν τρώμε το… κουτόχορτο των φιλικών τους ΜΜΕ που αποθέωναν την δήλωση στην εφημερίδα Καθημερινή ότι θα την αφήσει εκτός για να στείλει… μήνυμα.