Ειδικό φορολογικό καθεστώς ζητούν οι έμποροι της Ορεστιάδας που εκπέμπουν SOS

Ειδικό φορολογικό καθεστώς ζητούν οι έμποροι της Ορεστιάδας που εκπέμπουν SOS

Ειδικό φορολογικό καθεστώς ζητούν για το βόρειο τμήμα του Έβρου, οι έμποροι της Ορεστιάδας, μέσω του Προέδρου τους Θανάση Σιγρέκη και εκπέμπουν SOS προς την Κυβέρνηση και την Πολιτεία γενικότερα, βλέποντας την… αιμορραγία των καταναλωτών προς Τουρκία και Βουλγαρία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη ο κ.Σιγρέκης, τα καταστήματα δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις γειτονικές αγορές στην Τουρκία και την Βουλγαρία όπου καθημερινά βλέπουν τους … «πρώην πελάτες» τους, να ψωνίζουν ακόμη και είδη της καθημερινότητας.

«Πήγαμε καλά τις γιορτές, αλλά δεν σωζόμαστε με μια εβδομάδα καλούς τζίρους. Μαστιζώμαστε από την φυγή καταναλωτών σε Τουρκία και Βουλγαρία. Υπάρχει μια νοοτροπία η οποία δεν ξέρω αν θα αλλάξει ποτέ. Να λέμε τα πράγματα όπως είναι. Δυστυχώς αντί να στηριχθούν οι αγορές της Ορεστιάδας και του Έβρου, πολλοί πηγαίνουν στην Τουρκία και χάνονται πολύτιμα χρήματα για την λειτουργία της τοπικής αγοράς.

Έχουν μείνει πολύ λίγα μαγαζιά ιδιαίτερα ένδυσης και υπόδυσης. Όλοι φταίμε για αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να βάλουμε νερό στο κρασί μας και η πλευρά των επαγγελματιών και επιχειρηματιών. Είναι προσωπικό θέμα φυσικά του καθενός να επιλέξει που θα ψωνίσει. Δεν μπορείς να τον κατευθύνεις. Προτείνουμε να υπάρξει ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς ειδικά για τον βόρειο Έβρο και έχουμε στείλει συνέχεια σχετικά υπομνήματα.

Δεν υπάρχει σε μας καμιά ανάπτυξη, ενώ απέναντι στην Ανδριανούπολη συγεκντρώνονται συνέχεια μεγάλες επιχειρήσεις και εργοστάσια και αναπτύσσεται έντονα, σε αντίθεση με την δική μας πλευρά όπου δεν υπήρξε ποτέ προγραμματισμός κιαι βοήθεια προς μια τέτοια κατεύθυνση”.