“Κόβει” το βραδινό και πρωινό δρομολόγιο από Αλεξανδρούπολη για Δίκαια η ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

“Κόβει” το βραδινό και πρωινό δρομολόγιο από Αλεξανδρούπολη για Δίκαια η ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

Σκέψεις να”κοπούν” το βραδινό δρομολόγιο του τρένου από Αλεξανδρούπολη προς Δίκαια, αλλά και το πρωινό που ξεκινάει από τον ακριτικό σταθμό για Αλεξανδρούπολη και συνέχεια Αθήνα, υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr και μάλιστα αυτό αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα, από τις 17 Ιανουαρίου.

Όπως μαθαίνουμε, οι υπεύθυνοι της εταιρείας επικαλούμενοι έλλειψη προσωπικού, θέλουν να σταματάει το βράδυ στην Αλεξανδρούπολη  το δρομολόγιο του Intercity που ξεκινάει από την Αθήνα και να μην συνεχίζει για τον βόρειο Έβρο όπως συμβαίνει μέχρι τώρα. Το ίδιο θα ισχύσει και για το πρωινό δρομολόγιο που φεύγει από τον Σιδηροδρομικό σταθμό των Δικαίων και φτάνει στην Αλεξανδρούπολη, συνεχίζοντας από εκεί για Αθήνα ως Intercity.

Αν επιβεβαιωθούν όλα αυτά και κυρίως αν υλοποιηθούν, αυτόματα δημιουργείται ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Γιατί απομένει μόνο το μεσημεριανό δρομολόγιο, που δεν μπορεί φυσικά να εξυπηρετήσει στρατιωτικούς, δημοσίους υπαλλήλους και ‘όλους όσοι μετακινούνται στο νομό με τα υπόλοιπα δρομολόγια, τα οποία πάνε για κατάργηση. Παράλληλα, απομονώνεται ακόμα περισσότερο ο βόρειος Έβρος και προστίθεται άλλη μια ενέργεια που συμβάλλει δυστυχώς στον μαρασμό και την ερημοποίηση του.

Το επισημαίνουμε, ώστε οι θεσμικοί φορείς του Έβρου συνολικά, βουλευτές, δήμαρχοι, σύλλογοι και απλοί πολίτες να αντιδράσουν, για να μην βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων και τότε θα είναι… αργά για δάκρυα άλλη μια φορά.