Γ.Παπαδόπουλος: Μόλις ξεκινήσει η πώληση της ζάχαρης, θα καταβληθεί μέρος των οφειλωμένων

Γ.Παπαδόπουλος: Μόλις ξεκινήσει η πώληση της ζάχαρης, θα καταβληθεί μέρος των οφειλωμένων

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να γίνει η διαδικασία «σφράγισης» των αποθηκών των δύο ζαχαρουργείων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης σε Ν. Ορεστιάδα και Πλατύ, όπου θα μεταβούν εκπρόσωποι της τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με τον διευθυντή του εργοστασίου, στη Ν. Ορεστιάδα, Γιάννη Παπαδόπουλο.

Όπως είπε ο ίδιος, στη διάρκεια της συμβολικής κατάληψης που έκαναν οι τευτλοπαραγωγοί σήμερα το πρωϊ, μετά από πληροφόρηση που είχε από τη διοίκηση της βιομηχανίας, το γεγονός αυτό, σημαίνει ότι μόλις ξεκινήσει η πώληση της παραγόμενης ζάχαρης, άμεσα θα καταβληθεί μέρος των οφειλομένων στους καλλιεργητές και στη συνέχεια υπάρχει στόχευση για την εξόφλησή τους. 

Επιβεβαίωσε ότι θα ληφθούν τέσσερα εκατομμύρια ευρώ από τα μερίσματα που δικαιούται η βιομηχανία από τα εργοστάσια της Σερβίας, ενώ για τα τεύτλα που παραμένουν ακόμη ασυγκόμιστα σε 2,5 χιλιάδες στρέμματα, ανέφερε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και οι παραγωγοί θα πληρωθούν και για αυτές τις ποσότητες, ενώ το εργοστάσιο της Ν. Ορεστιάδας είναι σε ετοιμότητα για να ξεκινήσει την κατεργασία τους. Τέλος είπε χαρακτηριστικά, «Ξέρουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, όμως στέλνουμε το μήνυμα ότι το κλίμα εμπιστοσύνης που έχουμε μεταξύ μας θα πρέπει να παραμείνει ζωντανό».

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Ρεπορτάζ-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου