Μπερδεμένη η υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 16χρονης στην Αλεξανδρούπολη

Μπερδεμένη η υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 16χρονης στην Αλεξανδρούπολη

Μπερδεμένη είναι η υπόθεση της καταγγελίας για ΤΟΝ ομαδικό βιασμό μιας 16χρονης με νοητική υστέρηση στην Αλεξανδρούπολη και η αστυνομία που συνεχίζει τις έρευνες μετά τις καταγγελίες που έκανε η μητέρα την περασμένη Τετάρτη, προσπαθεί να συλλέξει όλα τα στοιχεία προκειμένου να στείλει την δικογραφία στον εισαγγελέα. 

Κατηγορούμενοι για αυτή την αποτρόπαια πράξη είναι τέσσερις νεαροί, δυο ανήλικοι και οι άλλοι ηλικίας 18 και 19 ετών, μεταξύ των οποίων ένας ξάδερφος της. Η κοπέλα είναι Ρομά, έχει διαγνωστεί με 67% αναπηρία και σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς η μητέρα της, βιάστηκε μέσα σε αυτοκίνητο κοντά στην περιοχή του Άβαντος όπου έμεναν όλοι.

Η καταγγελία έγινε όπως επισημάναμε από την μητέρα του θύματος, όταν διαπίστωσε αλλαγή στην συμπεριφορά του κοριτσιού και ψάχνοντας το κινητό της, διαπίστωσε με φρίκη τι είχε προηγηθεί. Ο ξάδερφος της άτυχης κοπέλας ήταν εκείνος που της έστειλε μήνυμα στο κινητό, να τον συναντήσει στο σημείο που έγινε τελικά και ο τόπος του βιασμού της. Άμεσα κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία, που προχώρησε στην προσαγωγή των δραστών που κατονομάστηκαν, αλλά δεν συνελήφθησαν γιατί είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Η 16χρονη εξετάστηκε από Ιατροδικαστή, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, απ’ τις εξετάσεις δεν προέκυψαν ευρήματα που να επιβεβαιώνουν τον βιασμό, ενώ οι κατηγορίες ότι την φίμωσαν και την έδεσαν δεν μπορούσαν επίσης να επιβεβαιωθούν, γιατί έχουν περάσει πολλές ημέρες και τα όποια σημάδια πιθανόν να υπήρχαν, μπορούν σε αυτό το διάστημα να εξαφανιστούν.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί υποστήριξαν ότι η κοπέλα βρέθηκε με την θέληση της στο σημείο και δεν την βίασαν, προφανώς σε μκια προσπάθεια να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Το θέμα πλέον περνάει στην αρμοδιότητα του εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, ο οποίος αφού πάρει στα χέρια του τα αποτελέσματα της προανάκρισης που έκαναν οι αστυνομικοί θα αποφασίσει για την άσκηση ποινικής δίωξης.