Παρουσίαση του νέου βιβλίου (διαδραματίζεται στο Διδυμότειχο) του Εβρίτη συγγραφέα Γιώργου Γιουρτσόγλου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου (διαδραματίζεται στο Διδυμότειχο) του Εβρίτη συγγραφέα Γιώργου Γιουρτσόγλου

Το νέο του βιβλίο “Η Τασία της καρδιάς μου” θα παρουσιάσει αυτή την Κυριακή στις 6.00 μ. μ., στην αίθουσα της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών στην Αθήνα ο Εβρίτης συγγραφέας (από το Διδυμότειχο) Γιώργος Γιουρτσόγλου.

Σύντομη περιγραφή: Μέσα από τη ζωή του Χρήστακα και της Τασίας ξεδιπλώνεται η ιστορία και οι περιπέτειες της πόλης, με τα καλά και τα άσχημα τα ήθη και τα έθιμα τις συνήθεις και τον τρόπο ζωής τους. Περιγράφονται ολοζώντανα χαρακτήρες και γειτονιές που μας αφήνουν μια γλυκόπικρη γεύση, μα πάνω απ’ όλα μας μαγεύουν.

Περιγραφή

Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα η οικογένεια Ευάγγελου Ταρσόγλου ζει όμορφα και ήρεμα στη πόλη του Διδυμοτείχου μέχρι που ένα τραγικό γεγονός ανατρέπει τα πάντα.

Ο Χρήστακας, ο μεγάλος γιος του Ευάγγελου και της Ελένης αναγκάζεται ν’ αφήσει τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη μετά τον τραγικό θάνατο του αδερφού του και να αναλάβει τις εμπορικές δραστηριότητες του πατέρα του. Ερωτεύεται την Τασία, την όμορφη κόρη του οικογενειακού φίλου και πρώην συνεταίρου του πατέρα του Γιώργου Καρβουνίδη και τη ζητάει σε γάμο.

Ολόκληρη η οικογένεια Καρβουνίδη για χρόνια είχε ξενιτευτεί μετά την είσοδο των Βουλγάρων. Όλα αυτά τα χρόνια η Τασία υποχρεώθηκε να παλέψει και να αγωνιστεί, πνίγοντας τα αισθήματά της. Ο γάμος γίνεται και το ζευγάρι ξεκινά τη ζωή του στην οικία Ταρσόγλου, το μεγάλο νεοκλασικό, στην όμορφη πόλη του Διδυμοτείχου.

Μέσα από τη ζωή του Χρήστακα και της Τασίας ξεδιπλώνεται η ιστορία και οι περιπέτειες της πόλης, με τα καλά και τα άσχημα τα ήθη και τα έθιμα τις συνήθεις και τον τρόπο ζωής τους. Περιγράφονται ολοζώντανα χαρακτήρες και γειτονιές που μας αφήνουν μια γλυκόπικρη γεύση, μα πάνω απ’ όλα μας μαγεύουν.

Ποιός είναι ο Γιώργος Γιουρτσόγλου

Ο Γιώργος Γιουρτσόγλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Διδυμότειχο. Ανδρώθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου σήμερα διαμένει. Σπούδασε Ιατρική στη Ρώμη και Μικροβιολογία στην Αθήνα. Εργάστηκε στην Ορεστιάδα ως ιδιώτης και στο Νοσοκομείο Καβάλας ως επιμελητής. Ακολούθως υπηρέτησε ως Διευθυντής Μικροβιολογικού στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Έργα του:

• «Η Σμαρώ από την Πόλη», εκδόσεις Αρμός 2006

• «Η Παγώνα των Κεραυνών», εκδόσεις Ψηφίδα 2009

• «Η Τασία της καρδιάς μου», εκδόσεις Βεργίνα 2017