Πολλοί Εβρίτες θα βρεθούν σήμερα στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Πολλοί Εβρίτες θα βρεθούν σήμερα στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Πολλοί είναι οι Εβρίτες που θα βρεθούν σήμερα με κάθε τρόπο στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας. Ήδη από το  πρωί αρκετοί ξεκίνησαν με αυτοκίνητα για την συμπρωτεύουσα, ενώ ως γνωστόν και το ΚΤΕΛ Έβρου κάνει έκπτωση 50% (μισό εισιτήριο δηλαδή), σε όσους θα ταξιδέψουν για να δώσουν το παρόν.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Έβρου Σταμάτης Ντούμπας, υπάρχουν δυο δρομολόγια στις 8 το πρωί και λίγο αργότερα στις 10 το πρωί για τον συγκεκριμένο σκοπό και όσοι επιθυμούν να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη και φυσικά να επανέλθουν αυθημερόν στην Αλεξανδρούπολη, θα έχουν την συγκεκριμένη έκπτωση στο λεωφορείο.

Παρ’ ότι κάποιοι θεσμικοί εκπρόσωποι του νομού, είτε έχουν δηλώσει αντίθετοι με το συλλαλητήριο, όπως ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης σε εφημερίδα της Καβάλας ή δήλωσαν ότι δεν θα πάρουν μέρος, όπως ο βουλευτής της Ν.Δ Τάσος Δημοσχάκης και ενώ η Εκκλησία κρατάει… ουδέτερη στάση που την επέβαλλε ο κατώτερος των κρίσιμων εθνικών περιστάσεων Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, πολλοί Εβρίτες θα είναι το μεσημέρι στο συλλαλητήριο. Για να βροντοφωνάξουν και να στείλουν μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Ότι η Μακεδονία είναι μία ιαι Ελληνική και να πάρουν τα βρωμόχερα τους από πάνω της όσοι ετοιμάζονται να… πουλήσουν το όνομα της στους Σκοπιανούς.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ανάμεσα τους θα βρεθούν και πολλοί επώνυμοι συμπατριώτες μας, που είτε έχουν τώρα κάποιο θεσμικό ρόλο ή κατείχαν παλαιότερα. Γνωρίζουμε ονόματα και περιπτώσεις, αλλά επειδή μπορεί κάτι να μεσολαβήσει τελευταία στιγμή, δεν τους αναφέρουμε αυτή την στιγμή.

Κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο θα είναι ως γνωστόν ο Θρακιώτης Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης.