Σε νέα διεύθυνση τα γραφεία το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας Αλεξανδρούπολης

Σε νέα διεύθυνση τα γραφεία το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας Αλεξανδρούπολης

Σε νέα διεύθυνση θα λειτουργεί πλέον το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης αφού έχει μεταφερθεί  στο Νέο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης.

Τα στοιχεία επικοινωνίας παραμένουν τα ίδια (Τηλεφωνικό κέντρο: 2551025629 – Email: isotita@alexpolis.gr) για όσες γυναίκες θέλουν να απευθύνονται σε αυτό και γενικότερα σε όποιον θέλει να έρθει σε επαφή με τους ανθρώπυς του.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2013 και απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν υποστεί σωματική, ψυχολογική ή οικονομική βία (ενδοοικογενειακή, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό, εμπορία και διακίνηση κ.α.) και, μετά την ένταξή του στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, υποδέχεται και γυναίκες που έχουν υποστεί πολλαπλές διακρίσεις (π.χ. άνεργες, μονογονείς, μετανάστριες, ΑμΕΑ, κλπ).

Στελεχώνεται με εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό (ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, κοινωνιολόγο) και παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής για την ψυχολογική, κοινωνική, εργασιακή και νομική στήριξη των γυναικών θυμάτων βίας. Το Συμβουλευτικό Κέντρο λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 – 15:00 και το σύνολο των υπηρεσιών παρέχονται δωρεάν, ενώ τηρείται πάντα το απόρρητο της συμβουλευτικής.