Επιστολή Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη. Κατηγορεί το evros-news.gr ως… πράκτορα των Αμερικανών

Επιστολή Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη. Κατηγορεί το evros-news.gr ως… πράκτορα των Αμερικανών

Επιστολή με την οποία απαντάει σε δημοσιεύματα του Evros-news.gr, μας έστειλε πριν από λίγο ο κ.Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, όπου με έμμεσο τρόπο και επειδή ασκούμε κριτική στον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη που τον έχει δίπλα του, μας κατηγορεί ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι είμαστε… πράκτορες των Αμερικανών και σαμποτάρουμε την ελληνορωσική συνεργασία στην περιοχή.

Αφού κάνει αρχικά ανάλυση για τον ρόλο των media στις μέρες μας, μας κατηγορεί ότι διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα, η οποία είναι ότι από το 2010 χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες έρχονται στην Αλεξανδρούπολη και αναρρωτιέται γιατί την ίδια στιγμή γράφουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την δημιουργία αμερικανικών επιχειρήσεων και αμερικανικής βάσης στην περιοχή. Κάτι που έχει φυσικά επιβεβαιωθεί με πολλές δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, άλλων Αμερικανών αξιωματούχων και δεκάδων αθηναϊκών ΜΜΕ που μας επιβεβαίωσαν πλήρως, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τις εξελίξεις.

Απάντηση του Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη στις πρωτοφανείς διαστρεβλώσεις του evros-fake-news.gr για την ελληνορωσική συνεργασία Αλεξανδρούπολη 21/1/2018

Ο Τύπος και οι δημοσιογράφοι είναι από τα πρώτα θύματα της κρίσης που κατασκευάστηκε κατά της Ελλάδας, μεταλλάσσοντας μέρος του Τύπου σε Μίντια και των δημοσιογράφων σε μιντιάδες.
Μίντια (Media) είναι η αγγλική λέξη για τα Μέσα («εργαλεία κλπ), που υποτίθεται ότι είναι ενημέρωσης «της μάζας», αλλά στην πράξη είναι μαζικής επιβολής, αφού όλοι μάθαμε πια ότι τα συστημικά Μίντια λειτούργησαν για την μαζική χειραγώγηση των πολιτών ώστε να επιβληθεί το σημερινό καθεστώς Κατοχής.
Είναι πολύ σωστή η διαπίστωση ότι η μετάλλαξη του Τύπου σε Μίντια και αρκετών δημοσιογράφων σε μιντιάδες αποτελεί βασικό πυλώνα των μηχανισμών που στηρίζουν τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας κυρίως με τις μνημονιακές κυβερνήσεις της δεκαετίας που διανύουμε. Εγώ το έχω διαπιστώσει αυτό προσφάτως από τις διάφορες προσωπικές επιθέσεις για να σταματήσει η ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων οικονομικής και πολιτιστικής συνεργασίας.
Οι μιντιάδες του evros-news.gr, όμως, εξαπέλυσαν από τον Ιούλιο του 2017 μία επίθεση χωρίς ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας με διασπορά διαστρεβλωμένων «ειδήσεων», οι οποίες αποκαλύπτουν πλήρη άγνοια για τα τεκταινόμενα στην Αλεξανδρούπολη από το 2010 και μετά, σε σημείο που κάποιος να απορεί αν ζουν στην Αλεξανδρούπολη, Θράκη ή μήπως στο εξωτερικό. Εκτός φυσικά αν ενσυνείδητα συμπεριφέρονται έτσι, γνωρίζοντας ότι υπονομεύουν την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας στην περιοχή μας στις σημερινές εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες.
Εδώ θα απαντήσω συνοπτικά αλλά θα ακολουθήσει αναλυτικότερη παρουσίαση-απάντηση διότι οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν τα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος τους (και από ποιους) σε όλη την Βόρεια Ελλάδα και συνειδητά υπονομεύουν την ανάπτυξη που προέρχεται από την ελληνορωσική συνεργασία, ώστε μετά να παρουσιάζουν τις κατοχικές δυνάμεις των Μνημονίων ως την «μόνη λύση».
Η εν λόγω ιστοσελίδα φαίνεται να έχει αναλάβει εργολαβία συκοφάντησης οποιουδήποτε σχετίζεται με την προώθηση της ελληνορωσικής συνεργασίας στον οικονομικό, πολιτιστικό και άλλους τομείς, χωρίς να ενδιαφέρεται αν η διακοπή ή πρόκληση δυσκολιών σε αυτή την συνεργασία δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε επαγγελματίες και στην οικονομία της περιοχής μας.
Το evros-news.gr με εμμονή αμφισβητεί αυτό που όλοι οι κάτοικοι της περιοχής μας το γνωρίζουν ως γεγονός, ότι δηλαδή μετά το 2010 υπάρχει σημαντική τουριστική εισροή από την Ρωσία ως αποτέλεσμα διαρκών και συντονισμένων προσπαθειών και συνεργασίας μας με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον Μητροπολίτη, τον πρόεδρο Επιμελητήριου και άλλους. Πριν ξεκινήσουμε δεν είχε πατήσει το πόδι του στην Αλεξανδρούπολη ούτε ένας Ρώσος ούτε εμφανιζόταν η Αλεξανδρούπολη στις αναζητήσεις στο ρωσικό διαδίκτυο. Σήμερα έχουμε χιλιάδες διανυκτερεύσεις και ομοίως για τις διαδικτυακές εμφανίσεις της πόλης μας.


Ξεκινώντας από τις 17 Ιουλίου 2017 και με αφορμή την βράβευση της Προέδρου του Πολιτιστικού Κέντρου «Ρώσικο Σπίτι», κ. Ιουλίας Γαβρίλοβα, με επιστήθιο διακριτικό σήμα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας για την προσφορά της και του Ρώσικου Σπιτιού στην ελληνορωσική συνεργασία. Η ιστοσελίδα δίνει θεατρική παράσταση επίδειξης απορίας «Πότε έγιναν όλα αυτά στην
Αλεξανδρούπολη και δεν πήραμε χαμπάρι;», ενώ αναφέρει επίσης «… Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη, ο οποίος αυτοποκαλείται επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην περιοχή και είναι επί χρόνια προσωπικός σύμβουλος του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη …» συνεπώς γνωρίζει ότι είμαι Σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα Τουρισμού. Από τον Σεπτέμβριο όμως μέχρι πριν από λίγες ημέρες τον Ιανουάριο 2018 στα κατά συρροή δολίως συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον μου εκφράζοντας απορία γιατί μου καλύπτει ο Δήμος Αλεξανδρουπόλεως οδοιπορικά,
έξοδα διανυκτέρευσης και ημερήσια αποζημίωση αφού αυτά τα δικαιούνται μόνο «…οι επιστημονικοί συνεργάτες και σύμβουλοι» και αναρωτιέται ποιάν από τις
προηγούμενες ιδιότητες έχω. Πριν από δύο μήνες περίπου όμως γνώριζε και ανέφερε την ιδιότητά μου ως άμισθου Συμβούλου του Δημάρχου.
Ενώ στις 17 Ιουλίου δημοσιεύει οργισμένα κατά της «ρωσικής προπαγάνδας», την αμέσως επόμενη ημέρα στις 18 Ιουλίου δημοσιεύει «αποκλειστική αποκάλυψη»: «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τεράστια Αμερικανική επένδυση έρχεται στη Αλεξανδρούπολη!!! –
Πρόκειται για μονάδα συναρμολόγησης ελικοπτέρων». Την μία μέρα «θάβει» την πραγματική, διαρκή, παραγωγική και ειρηνική ρωσική επένδυση ανθρώπινης τουριστικής παρουσίας και την επομένη ανεβάζει στα σύννεφα την αμερικανική πολεμική «επένδυση». Τα λόγια είναι περιττά.
Τέλος, σχετικά με την «αυτοπαρουσίασή» μου ως Επίτιμου Προξένου στο evros-news.gr ας δουν στην αρχή του ΦΕΚ 368, 24 Απριλίου 2015: «Με το από 24.03.2015 Προεδρικό Διάταγμα, που εκδόθηκε στην Αθήνα με πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 36 του Συντάγματος και των άρθρων 10 παρ. 1 και 2 και 12 παρ. 1 του κυρωτικού Νόμου 90/1975, αναγνωρίζεται ο Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης του Γεωργίου, ως Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με έδρα την Αλεξανδρούπολη και δικαιοδοσία στην Περιφέρεια
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης». Το ΥΠΕΞ αναγνώρισε την τοποθέτησή μου ως Επίτιμου Προξένου, από τον Μάρτιο του 2015. Το evros-news.gr μήπως έχει πηγές με αποκλειστικές πληροφορίες, όπως για την αμερικανική βάση που ετοιμάζεται, αν τα ΜΚΟματικά κυκλώματα στο ΥΠΕΞ της εποχής Σημίτη, Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλου κ.λπ. εξακολουθούν να εφαρμόζουν «Άρνηση Πρόσβασης» στην Αλεξανδρούπολη και στην Θράκη, ώστε να εξαλείψουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό, τις λειτουργίες ελεύθερης οικονομίας και ανάπτυξης για να εφαρμόσουν την Κατοχή τους στην Πατρίδα μας ως «μοναδική λύση»;

Αν Αμερικανοί, Γάλλοι, Κινέζοι, Βρετανοί κ.λπ. θέλουν να κάνουν πραγματικές επενδύσεις στον τόπο μας ας κάνουν, με βάση την ελεύθερη οικονομία, ισότιμη μεταχείριση και διαφάνεια. Όχι όμως κάποιοι να κινούνται υπόγεια και να δυναμιτίζουν την ελληνορωσική συνεργασία. Οι συμπτώσεις με το «timing» των άρθρων προβληματίζουν. «Είναι πολλές οι συμπτώσεις Άρη» και θα επανέλθουμε για όλα τα θέματα”.

Η απάντηση του Evros-news.gr

  1. Ο κ.Γκαμπαερίδης μιλάει για χιλιάδες Ρώσους τουρίστες που έρχονται από το 2010 και μετά στην Αλεξανδρούπολη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι αγνοούμε “αυτό που όλοι οι κάτοικοι της περιοχής μας το γνωρίζουν ως γεγονός, ότι δηλαδή μετά το 2010 υπάρχει σημαντική τουριστική εισροή από την Ρωσία ως αποτέλεσμα διαρκών και συντονισμένων προσπαθειών και συνεργασίας μας με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον Μητροπολίτη, τον πρόεδρο Επιμελητήριου και άλλους. Πριν ξεκινήσουμε δεν είχε πατήσει το πόδι του στην Αλεξανδρούπολη ούτε ένας Ρώσος ούτε εμφανιζόταν η Αλεξανδρούπολη στις αναζητήσεις στο ρωσικό διαδίκτυο. Σήμερα έχουμε χιλιάδες διανυκτερεύσεις”.
  2. Υπάρχουν λοιπόν χιλιάδες Ρώσοι που έρχονται τα τελευταία 7 χρόνια και μένουν στα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης. Προφανώς με τις απ’ ευθείας αεροπορικές πτήσεις από την Αγία Πετρούπολη και την Μόσχα που έχουν ξεκινήσει και εκτελούνται κανονικά προς το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης όλα αυτά τα χρόνια, χάρη στις προσπάθειςς του κ.Γκαμπαερίδη και του κ.Λαμπάκη. Τι; Δεν έχουν ξεκινήσει οι πτήσεις που μας υπόσχονταν; Α, θα κατηγορηθείτε ως… πράκτορες των Αμερικάνων και εσείς,
  3. Υποστηρίζει πως ενώ γράφουμε ότι είναι προσωπικός σύμβουλος του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, τον συκοφαντούμε επειδή ρωτάμε γιατί του καλύπτει ο Δήμος Αλεξανδρουπόλεως οδοιπορικά, έξοδα διανυκτέρευσης και ημερήσια αποζημίωση αφού αυτά τα δικαιούνται μόνο «…οι επιστημονικοί συνεργάτες και σύμβουλοι». Την ίδια στιγμή όμως που λέει ότι είναι άμισθος σύμβουλος του κ.Λαμπάκη, δεν υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο που να κατοχυρώνει αυτή την ιδιότητα και με βάση το νόμο, δεν δικαιούται ο δήμος Αλεξανδρούπολης να πληρώνει όλα αυτά αν δεν έχει επίσημη ιδιότητα.
  4. Τον περασμένο Σεπτέμβριο που συνόδεψε πάντως τον δήμαρχο σε ένα ακόμα ταξίδι στη Ρωσία, ο κ.Λαμπάκης που ρωτήθηκε είχε δηλώσει πως δεν είναι πλέον σύμβουλος του ο κ.Γκαμπαερίδης αλλά συνεργάζεται με το “Ρώσικο Σπίτι”, στο οποίο Πρόεδρος είναι η σύζυγος του κ.Γαβρίλοβα.
  5.  Αρχίζει στη συνέχεια τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, υποστηρίζοντας ότι η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για “Τεράστια Αμερικανική επένδυση έρχεται στη Αλεξανδρούπολη!!! Πρόκειται για μονάδα συναρμολόγησης ελικοπτέρων», δεν ισχύει. Μόνο που αυτή επιβεβαιώθηκε από τα γεγονότα, μια και αμερικανικά ελικόπτερα ήρθαν ήδη στο λιμάνι και αποσυναρμολογήθηκαν, ο πρέσβης των ΗΠΑ και άλλοι αξιωματούχοι έχουν επιβεβαιώσει τα γραφόμενα μας και πολλά αθηναϊκά ΜΜΕ στη συνέχεια έκαναν το ίδιο και μάλιστα με πρωτοσέλιδα τους, μετά το ταξίδι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.
  6. Υποστηρίζει λοιπόν ότι την μία μέρα «θάβουμε» την πραγματική, διαρκή, παραγωγική και ειρηνική ρωσική επένδυση ανθρώπινης τουριστικής παρουσίας (τους χιλιάδες τουρίστες δηλαδή που κατακλύζουν την Αλεξανδρούπολη με τις απ’ ευθείας πτήσεις από Ρωσία στην Αλεξανδρούπολη) και την επομένη ανεβάζουμε στα σύννεφα την αμερικανική πολεμική «επένδυση». Οι κρίσεις δικές σας.
  7. Υποστηρίζει “φωτογραφίζοντας” το Evros-news.gr ότι είμαστε… πράκτορες των Αμερικανών και σαμποτάρουμε την ελληνορωσική συνεργασία. Άλλωστε οι Ρώσοι, οι ομόδοξοι μας ορθόδοξοι, πάντα ήταν στο πλευρό της Ελλάδας. Από την επανάσταση του 1821 που θα ερχόταν να βοηθήσει τον ξεσηκωμένο ελληνικό λαό το… ξανθό γένος αλλά μας… πούλησε, από την Μικρασιατική καταστροφή που επενέβησαν και την απέτρεψαν(τί δεν το έκαναν;), από τον εμφύλιο, από την επέμβαση τους όταν οι Τούρκοι έκαναν απόβαση το 1974 και κατέλαβαν ένα μεγάλο μέρος της εκμεταλλευόμενοι τα “εγκλήματα” των τότε Ελλήνων κυβερνώντων και των Αμερικανών(οι Ρώσοι φίλοι μας που ήταν;). Για να μην πάμε στο πρόσφατο… παραμύθι ότι θα βοηθήσουν οικονομικά την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με δισεκατομμύρια και μάλιστα οι Λαφαζαναίοι και οι Τσιπροκαμμένοι τους πίστεψαν. Μέχρι και τώρα που ποπύλησαν τους S400 στην Τουρκία. Και πολλά ακόμα.
  8. Ισχυρίζεται ο κ.Γκαμπαερίδης ότι: “Σχετικά με την «αυτοπαρουσίασή» μου ως Επίτιμου Προξένου στο evros-news.gr ας δουν στην αρχή του ΦΕΚ 368, 24 Απριλίου 2015: «Με το από 24.03.2015 Προεδρικό Διάταγμα, που εκδόθηκε στην Αθήνα με πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 36 του Συντάγματος και των άρθρων 10 παρ. 1 και 2 και 12 παρ. 1 του κυρωτικού Νόμου 90/1975, αναγνωρίζεται ο Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης του Γεωργίου, ως Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με έδρα την Αλεξανδρούπολη και δικαιοδοσία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης». Το ΥΠΕΞ αναγνώρισε την τοποθέτησή μου ως Επίτιμου Προξένου, από τον Μάρτιο του 2015. Μπήκαμε λοιπόν στην επίσημη σελίδα της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα και είδαμε ότι πουθενά δεν αναφέρεται Επίτιμο Προξενείο στην Αλεξανδρούπολη, παρά μόνο στις πόλεις:

Επίτιμα προξενεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα

ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΡΩΣΊΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ & ΔΟΔΕΚΑΝΗΣΑ

Εμμ. Πορταλιου 23, 74100 Ρέθυμνο, Κρήτης, τ. +30 28310 35016, φ. +30 28310 35004

ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΡΩΣΊΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Ε. Παλεοκαστριτσας 14, Κέρκυρα, τ. +30 266 108 19 71/73, φ. +30 266 108 19 72

ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

 Μαντζαρου 11, Πατρα, 26442, τ. +30 2610 426 444, φ. +30 2610 439 239

ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ

Αγίου Κωνσταντίνου, Λαμία, ξενοδοχείο «Λεβέντη», τ. +30 2235 032 251

ΕΔΩ και ο αντίστοιχος σύνδεσμος για την επιβεβαίωση: http://www.greece.mid.ru/gr/consular_section_gr/honor_cons_gr.html

Τί ξέχασε να μας απαντήσει ο κ.Γκαμπαερίδης

Ο κ.Γκαμπαερίδης, που με χαρακτηριστική ευκολία μας “φωτογραφίζει” ως πράκτορες των Αμερικανών(όπως ο φίλος του δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης πριν από μήνες μας ¨φωτογράφιζε” ως…πράκτορες της Ελληνικός Χρυσός αλλά πήρε την απάντηση του και το βούλωσε), που μας έκανε και ανάλυση για τον ρόλο των media, ξέχασε πάντως να μας απαντήσει σε ένα πολύ σοβαρό ερώτημα που αναφέρουμε συνέχεια.

Αλήθεια, με εκείνα τα χρήματα που το δικαστήριο είχε αποφασίσει ότι πρέπει να επιστρέψει στην δημοτική επιχείρηση ΤΙΕΔΑ τί έγινε; Τα επέστρεψε; Κέρδισε την έφεση που είχε ασκήσει; Πως γίνεται να έχει πάρει, σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, χρήματα που δεν δικαιούνταν και να μην τα επιστρέφει;

Τέλος, ελπίζουμε να μην… ξαναπαρασύρει τον δήμαρχο κ.Λαμπάκη, όπως έκανε όταν τον πήγε στην προσαρτημένη από τους Ρώσους Κριμαία(μαζί με τον (Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χριστόδουλο Τοψίδη) και ανακοίνωσαν συμφωνίες αν και δεν την είχε αναγνωρίσει καμιά χώρα και παραλίγο να προκληθεί τεράστιο διπλωματικό επεισόδιο.