ӕˋKǔǑɏ ӔǠȅӓKύɊǠʁԁ ԇӠבǓǓ ԏՠϑϕ "́ʅď͉fquot; ӔǍ ύόSɁ ԙ͠ӊϐə͠(֙ԏÑVɁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Χιλιάδες Εβρίτες στο συλλαλητήριο. Έλαμψαν δια της απουσίας τους θεσμικοί και Μητροπολίτες του νομού

Χιλιάδες ήταν οι Εβρίτες που βρέθηκαν χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη και πήραν μέρος στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, που βροντοφώναξαν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους σε όσους ΕΚΤΟΣ και ΕΝΤΟΣ Ελλάδας απεργάζονται την παράδοση του ονόματος στους Σκοπιανούς, ότι “η Μακδονία είναι μία και Ελληνική”. 

Αν και δεν υπήρξε καμιά οργανωμένη μετάβαση και το μόνο που προσφέρθηκε ως επιλογή ήταν μισό εισιτήριο από το ΚΤΕΛ Έβρου για μετ’ επιστροφής μετάβαση, οι πολίτες του Έβρου με τα αυτοκίνητα τους αλλά και με λεωφορεία που νοίκιασαν βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη και ενώθηκαν με τις χιλιάδες που διαδήλωσαν για την Μακεδονία μας.

Δυστυχώς έλεμψαν δια της απουσίας τους οι θεσμικοί εκπρόσωποι του νομού μας. Ο βουλευτής της Ν.Δ Τάσος Δημοσχάκης δεν παρέστη, όπως άλλωστε είχε δηλώσει από πριν, αν και από το κόμμα του έδωσαν το παρόν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Ελενα Ράπτη, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Καραμανλής μαζί με τον πατέρα του Αχιλλέα και η Μαρία Αντωνίου.

Επίσης, ο  Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Βαγγέλης Λαμπάκης, που είχε δηλώσει αντίθετος προς την διοργάνωση του συλλαλητηρίου, δεν πήγε φυσικά, αν και συνάδερφοι του αυτιοικητικοί, όπως ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου παρέστησαν. Ούτε και οι άλλοι δήμαρχοι του Έβρου, δηλαδή Βασίλης Μαυρίδης Ορεστιάδας, Παρασκευάς Πατσουρίδης Διδυμοτείχου, Βαγγέλης Πουλιλιός Σουφλίου και Θανάσης Βίτσας Σαμοθράκης, επίσης δεν πήγαν στη Θεσσαλονίκη.

Απόντες ήταν όμως και οι δυο Μητροπολίτες του Έβρου, ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, προφανώς πειθαρχώντας στην απόφαση του κατώτερου των κρίσιμων εθνικών περιστάσεων και συμβιβασμένου με την Κυβέρνηση Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Αντίθετα, οι δυο άλλοι Μητροπολίτες της Θράκης, ο Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων και ο Ξάνθης Παντελεήμων, βρέθηκαν στο συλλαλητήριο, δίπλα στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο που “έσπασε” και αυτός την απόφαση του απαράδεκτου Ιερώνυμου και παρέστη.