Θα κάνει την έκπληξη με το στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη ο Μητσοτάκης στη Θράκη;

Θα κάνει την έκπληξη με το στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη ο Μητσοτάκης στη Θράκη;

Ο Στρατηγός εν αποστρατεία και Επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης, είναι το πρόσωπο των τελευταίων ημερών, λόγω της παρουσίας του στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, όπου ήταν ο κεντρικός ομιλητής. Έχει μάλιστα ξεκινήσει συζήτηση και παραφιλολογία αν τελικά θα ηγηθεί κόμματος στις επόμενες εκλογές, κάτι όμως που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά με τον απόστρατο αξιωματικό και υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Άμυνας το 2012.

Ο ίδιος αφήνει “ανοιχτό” ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού δεν το απέκλεισε κατηγορηματικά, αλλά βλέπει παράλληλα πως τα υπάρχοντα κόμματα στα δεξιά της Ν.Δ, πλην φυσικά της Χρυσής Αυγής που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, δεν είχαν καμιά τύχη. Ούτε το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, ούτε το κόμμα του Βασίλη Καπερνάρου, ούτε του Τάκη Μπαλτάκου, ούτε το Φαήλου Κρανιδιώτη, ούτε του Κυριάκου Βελόπουλου. Την ίδια στιγμή, οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου σε όλες τις δημοσκοπήσεις φαίνεται να μην ξαναμπαίνουν στην Βουλή. Θα ρισκάρει λοιπόν ο Φράγκος Φραγκούλης, ελπίζοντας ότι θα… κεφαλαιοποιήσει την παρουσία του στο συλλαλητήριο; Κι αρκεί μόνο αυτό για να μπει με ένα κόμμα στη Βουλή;

Υπάρχουν πάντως κάποιες πληροφορίες από την Αθήνα, σύμφωνα μμε τις οποίες ο Πρόεδρος της Ν.Δ Κυριάκιος Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις από ορισμένους συνεργάτες του να εξετάσει το ενδεχόμενο αξιοποίησης του κ.Φράγκου στην Θράκη απ’ όπου κατάγεται. Ως υποψήφιου στις επόμενες εθνικές εκλογές και συγκεκριμένα στην Κομοτηνή που είναι και ο τόπος όπου γεννήθηκε. Για όσους θεωρούν ότι  τα νέα πρόσωπα που σκοπεύει να βάλει στα ψηφοδέλτια ο κ.Μητσοτάκης όπως δήλωσε, θα έχουν διαφορετικό προφίλ, να τους θυμήσουμε ότι ο μοναδικός βουλευτής του κόμματος στη Θράκη αυτή την στιγμή, είναι επίσης απόστρατος Στρατηγός της αστυνομίας, ο Αναστάσιος Δημοσχάκης. Κι ακόμα, ακούγεται έντονα πως μπορεί στο νομό Έβρου να υπάρξει και δεύτερος Στρατηγός εν αποστρατεία, ο πρώην Διοικητής της ΧΙΙ Μεραρχίας Παναγιώτης Φαραντάτος.

Άρα το συγκεκριμένο επιχείρημα καταρρίπτεται από όσα προαναφέραμε. Όσο για την παρουσία ήδη στην Ροδόπη του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη, που όλοι προεξοφλούν πως θα είναι και πάλι υποψήφιος, μην ξεχνάμε ότι στις προηγούμενες εκλογές του 2015 δεν κατάφερε να εκλεγεί. Κι αυτό δεν έχει μόνο σχέση με τα ποσοστά του κόμματος. Αντίθετα, ο Φράγκος Φραγκούλης, που γνωρίζει καλά την Ροδόπη και λόγω καταγωγής αλλά και επειδή υπηρέτησε εκεί ως αξιωματικός, μπορεί να συσπειρώσει πολύ περισσότερο και με αρκετά μεγαλύτερη δυναμική το χριστιανικό-και όχι μόνο-στοιχείο της περιοχής. Έχει εξάλλου πολύ καλές προσωπικές σχέσεις με αρκετό κόσμο.

Θα μπορούσαν λοιπόν να είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Στυλιανίδη ή ο τελευταίος με μετακομίσει στη Β’ Αθήνας, όπως είχε ακουστεί και γραφτεί και παλαιότερα ότι σκέφτονταν και ο ίδιος.  Κι αν κάποιος υποστηρίξει ότι ο Φράγκος Φραγκούλης έχει μεγαλύτερους στόχους, το ενδεχόμενο να εκλεγεί βουλευτής με ένα κόμμα που βάση των δημοσκοπήσεων θα είναι στην Κυβέρνηση και να πάρει υπουργικό πόστο στο Εθνικής Άμυνας, αυτή τη φορά όχι ως υπηρεσιακός, είναι τεράστιο κίνητρο. Για να δούμε λοιπόν αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει την… έκπληξη.