Η Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με τα σπουδαία επιτεύγματα ποιόν έχει Διευθυντή;

Η Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με τα σπουδαία επιτεύγματα ποιόν έχει Διευθυντή;

Αυτές τις μέρες βλέπουμε να προβάλλονται ιδιαίτερα οι εξελιγμένες τεχνικές για την αποκατάσταση της πρεσβυωπίας που εφαρμόζονται  από την επιστημονική ομάδα της Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Τέτοιες επιτυχίες και θετικές ειδήσεις για την συγκεκριμένη κλινική αλλά και το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, φυσικά και θα πρέπει να τονίζονται ιδιαίτερα, αφού διαφημίζουν τόσο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και την Οφθαλμολογική του Κλινική, όσο και το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αλλά και την περιοχή μας. Διαβάσαμε και ακούσαμε σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ τοπικών αλλά και αθηναϊκών καναλιών, τον αναπληρωτή Καθηγητή Οφθαλμολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ κ.Γεώργιο Λαμπίρη να δηλώνει ότι: «Με τις χειρουργικές τεχνικές που δοκιμάζονται και εξελίσσονται στο Πανεπιστήμιο μας, μπορεί να αντιμετωπισθεί η πρεσβυωπία στο 80% με 85% των ατόμων μετά τα 45 έτη, προσφέροντας ποιοτική όραση σε ποσοστό 95%.

Χωρίς γυαλιά, για το σύνολο των δραστηριοτήτων, πχ οδήγηση, διάβασμα βιβλίου, χρήση υπολογιστή, χρήση κινητού κλπ. Επιπλέον, έχουν οριοθετηθεί οι χειρουργικές πρόνοιες που πρέπει να ληφθούν, ώστε να έχουμε το βέλτιστο οπτικό αποτέλεσμα με τη χρήση πολυεστιακών εμφυτευμάτων.
Ο κ.Λαμπίρης τόνισε επίσης: “Τα επικαιροποιημένα κλινικά αποτελέσματα από την εφαρμογή των τεχνικών αυτών στο ΔΠΘ σε ασθενείς που είχαν πρεσβυωπία, δημοσιεύτηκαν στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Eye & Vision Journal και παρουσιάστηκαν το περασμένο φθινόπωρο στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Διαθλαστικής Χειρουργικής, στη Λισαβόνα.

Πέρα από την ερευνητική ομάδα, η διοίκηση του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης έχει αντιληφθεί την κλινική σημασία του ερευνητικού εγχειρήματος της πρεσβυωπίας και μας παρέχει την απαραίτητη διοικητική υποστήριξη και πόρους που χωρίς αυτούς θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη η περάτωση του συνολικού προγράμματος».

Διευθυντή αυτή η Οφθαλμολογική Κλινική ποιόν είχε τόσοα χρόνια;

Αλήθεια, η Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, με τα τόσα σημαντικά επιτεύγματα όλα αυτά τα χρόνια, ποιόν έχει Διευθυντή; Γιατί όλα τα ακούσαμε ή τα διαβάσαμε, αλλά το όνομα του Διευθυντή που συντονίζει, προγραμματίζει και ως επικεφαλής καθοδηγεί όλη την επιστημονική ομάδα στις επιτυχίες και την μεγάλη διαφήμιση και καταξίωση της συγκεκριμένης κλινικής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης,  δεν ακούσαμε να αναφέρεται. Ούτε ο μέχρι πριν λίγο καιρό επίκουρος βοηθός του και εδώ και ένα περίπου μήνα αναπληρωτής Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ.Λαμπίρης δεν το ανέφερε.

Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό; Θέλει ο ίδιος να… οικειοποιηθεί όλα αυτά τα επιτεύγματα; Ένας επιστήμονας αποκλείεται να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο και να είναι… αχάριστος. Μήπως του απαγόρεψε κάποιος να το αναφέρει γιατί το συγκεκριμένο όνομα κάνει… τζιζ;

Αλήθεια; Ο Διοικητής του ΠΓΝΑ Δημήτρης Αδαμίδης, που τοποθετείται και κάνει δηλώσεις για το παραμικρό, γιατί δεν βγήκε να μιλήσει πουθενά για όλες αυτές τις πρωτοποριακές, σύγχρονες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες μεθόδους που εφαρμόζονται επί των ημερών του; Έχει και ο ίδιος άλλωστε μερίδιο στην επιτυχία, μια και όπως είπε ο κ.Λαμπίρης, βοηθάει και στηρίζει διοικητικά και οικονομικά όλη αυτή την προσπάθεια.

Να συγχαρεί λοιπόν όλη την επιστημονική ομάδα, αλλά και τον επικεφαλής Διευθυντή της Οφθαλολογικής Κλινικής, η οποία κάνει τόσο σπουδαία ιατρικά επιτεύγματα. Αν δεν μας πουν το όνομα του ο μέχρι πρότινος επίκουρος βοηθός του ή ο Διοικητής του Νοσοκομείου, από ποιόν θα το μάθουμε; Από κανέναν “σύντροφο” του κ.Αδαμίδη στον ΣΥΡΙΖΑ ή μήπως από… κανέναν συγγενή υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο;

Υ.Γ: Επειδή σε ρεπορτάζ της ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ακούσαμε τον κ.Λαμπίρη να υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα που αποκτήθηκε για τις επεμβάσεις πρεσβυωπίας και αποτελεί δωρεά φαρμακευτικής εταιρείας, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά, καταξιωμένοι συνάδερφοι του μας ενημέρωσαν ότι αυτό συμβαίνει εδώ και 6 χρόνια. Μάλιστα αρκετές ιδιωτικές οφθαλμολογικές κλινικές και αντίστοιχες δημόσιων νοσοκομείων εφαρμόζουν επίσης παρόμοιες μεθόδους και δεν είναι αυτή του ΠΓΝΑ η μοναδική στην Ελλάδα.