DCIM100MEDIADJI_0016.JPG

Αθηναϊκά ΜΜΕ προβάλλουν την αποκάλυψη μας για το πέτρινο τούνελ. Εκκωφαντική σιωπή από ΤΑΡ, Αρχαιολογία

Το δεύτερο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Evros-news.gr, για το πέτρινο τούνελ διαφυγής που μπορεί να είναι σημαντικής αρχαιολογικής αξίας, πάνω στο οποίο “έπεσαν” τα συνεργεία διάνοιξης του αγωγού ΤΑΡ στην πεςριοχή “Πόταμος” της Αλεξανδρούπολης, άρχισε να προβάλλεται και από αθηναϊκά διαδικτυακά ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει… εκκωφαντική σιωπή από την πλευρά της εταιρείας του αγωγού και την κατασκευάστρια., από την Εφορία Αρχαιοτήτων Έβρου, αλλά και τα τοπικά ΜΜΕ που σε άλλα θέματα και ρεπορτάζ μας… φροντίζουν να βγάζουν αμέσως όσους αναφερόμαστε προκειμένου να απαντήσουν “φωτογραφίζοντας” μας, έστω και αν δεν μας αναφέρουν. Τώρα προφανώς δεν είναι και τόσο ενδιαφέρον το θέμα, όσο η… δωρεά ασθενοφόρων του ΤΑΡ στο ΕΚΑΒ(που σίγουρα είναι σπουδαία προσφορά και καλώς προβάλλεται)¨ως αντισταθμιστικά.

Όμως το ενδιαφέρον, όχι μόνο των δικών μας αναγνωστών και “επισκεπτών” αλλά και άλλων ιστοσελίδων, είναι τεράστιο. Είναι ενδεικτικοί οι αριθμοί που δημοσιεύουμε και σημειώθηκαν ως χθες στις 7 το βράδυ. Στην σελίδα του Evros-news.gr στο facebook η Απήχηση… άγγιξε τα 14.00 άτομα.

Όσο για τα στατιστικά της google στον πίνακα ελέγχου της ιστοσελίδας ,έφτασαν στις 6.800 περίπου και προστίθενται συνεχώς νέοι “επισκέπτες” που διαβάζουν το ρεπορτάζ.

Την ίδια στιγμή, κάτοικοι της Αμφιτρίτης, του Άβαντα, αλλά και γνώστες του θέματος, επικοινώνησαν μαζί μας για να τονίσουν πως οι μαρτυρίες των μεγαλύτερων σε ηλικία που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, αλλά και οι πληροφορίες ότι πριν λίγα χρόνια ο πρώτος αγωγός φυσικού αερίου “έπεσε” πάνω στο ίδιο τούνελ αλλά τελικά πέρασε παράλληλα με διαφορετική χάραξη, αυξάνουν τα ερωτηματικά για την σιωπή των αρμοδίων να δώσουν κάποια απάντηση.

Γιατί λοιπόν αποφεύγουν;

  • Να διαψεύσουν ότι υπάρχει τέτοιο εύρημα και γι αυτλό σταμάτησαν οι εργασίες. Γιατί σταμάτησαν
  • Να μας πει η κ.Καραδήμα που είναι επικεφαλής της Αρχαιλογικής Υπηρεσίας Έβρου αν ενημερώθκε πως βρέθκε κάτι για το οποίο η υπηρεσία και οι αρχαιολόγοι της πρέπει να αποφανθούν ή αν δεν έχει την παραμικρή ενημέρωση.
  • Ήδη αθηναϊκά κανάλια ενδιαφέρθηκαν για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ και μας κάλεσαν να βγούμε σε εκπομπές για να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες, κάτι που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Σε πέτρινο τούνελ σπουδαίας αρχαιoλογικής αξίας “έπεσε” πάνω ο αγωγός ΤΑΡ. Πάνε να το “κουκουλώσουν”;