Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Έβρου κατά Δημοσχάκη: Καταψηφίσατε στη Βουλή αυτά που λέτε ότι “έγιναν κατόπιν ενεργειών μου”

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Έβρου κατά Δημοσχάκη: Καταψηφίσατε στη Βουλή αυτά που λέτε ότι “έγιναν κατόπιν ενεργειών μου”

Επίθεση και μάλιστα με πολύ έντονο τρόπο, έκαναν οι τρεις βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καίσας, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος, κατά του συναδέρφου τους της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιου Δημοσχάκη, αφού θεωρούν ότι προσπαθεί να οικειοποιηθεί ευνοϊκές εξελίξεις σε θέματα όπως η λειτουργία Κτηματολογικού γραφείου στην Ορεστιάδα ή η επαναλειτουργία των λατομείων Κουφόβουνου, τα οποία ο ίδιος όπως και το κόμμα του καταψήφισαν.

Στην κοινή τους ανακοίνωση συγκεκριμένα αναφέρουν:

“Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αμηχανία στην οποία βρίσκεται ο συνάδελφος κ. Δημοσχάκης, ο οποίος μέσω απανωτών Δελτίων Τύπου προσπαθεί να κάνει το άσπρο – μαύρο, προσπαθεί να παρουσιάσει ως δικό του έργο τις θετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνει η σημερινή κυβέρνηση. Νομοθετικές Πρωτοβουλίες που έρχονται ακριβώς  να επιλύσουν προβλήματα που χρόνιζαν σε όλη τη χώρα, στην Θράκη, στον Έβρο.

Είμαστε βέβαιοι ότι η αυτή η αμηχανία του συναδέλφου αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα και όσο πλησιάζουμε στην έξοδο από τα σκληρά νεοφιλελεύθερα προγράμματα επιτήρησης και δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιβλήθηκαν στη χώρα. Έξοδος η οποία θα βοηθήσει τη σημερινή κυβέρνηση να αντιμετωπίσει ακόμη πιο άμεσα και ολοκληρωμένα, προβλήματα και παθογένειες που ταλαιπωρούν τον τόπο εδώ και δεκαετίες. Προβλήματα που οι τοπικές κοινωνίες, μεταξύ αυτών και οι άνθρωποι στον ακριτικό Έβρο, γνωρίζουν καλά ποιοι δημιούργησαν. Και ποιοι είναι αυτοί που προσπαθούν με σχέδιο και επιμονή σήμερα να τα επιλύσουν.

Ο  Ν. Έβρου κύριε συνάδελφε εντάχθηκε από την Β΄ στην Α΄ κλιματική ζώνη για το πετρέλαιο θέρμανσης το 2016, ακριβώς επειδή οι κυβερνητικοί βουλευτές μερίμνησαν για αυτό. Ακριβώς επειδή οι αρμόδιοι Υπουργοί άκουσαν και θέλησαν να διορθώσουν αυτήν την αδικία χρόνων. Τα προβλήματα στα λατομεία στο Κουφόβουνο θα επιλυθούν, κύριε συνάδελφε, όπως και σε πολλά άλλα λατομεία της χώρας, ακριβώς επειδή η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, που εσείς χαρακτηρίσατε έκτρωμα,  ψήφισε σειρά άρθρων για να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο λειτουργίας των λατομείων και των μεταλλείων.

Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου που «λίμναζε» χρόνια. Το άρθρο 15 του Πολυνομοσχεδίου, κύριε συνάδελφε, που προβλέπει τη λειτουργία Κτηματολογικού Γραφείου στον Βόρειο Έβρο κατ’εξαίρεση, ενέργεια για την οποία εργάστηκαν αθόρυβα και με επιμονή οι 3 κυβερνητικοί βουλευτές, το κόμμα σας και κατ’ επέκταση και εσείς προσωπικά κύριε Δημοσχάκη το καταψηφίσατε! Πως είναι δυνατόν να βγαίνετε εκ των υστέρων με δελτία στα μέσα και να πανηγυρίζετε ότι έγινε «κατόπιν ενεργειών σας»; Τότε γιατί καταψηφίσατε;

Συνιστούμε ψυχραιμία λοιπόν κύριε συνάδελφε. Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και το κοινοβουλευτικό έργο είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση και πρέπει να διεξάγεται με όρους ουσίας και όχι με επικοινωνιακά τερτίπια και φθηνούς εντυπωσιασμούς. Έχει κουραστεί πολύ η ελληνική κοινωνία από αυτές τις παλαιοκομματικές πρακτικές.

Οι 3 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Ν. Έβρου θα συνεχίσουν να εργάζονται καθημερινά ενωμένοι και χωρίς τυμπανοκρουσίες για ένα καλύτερο μέλλον στον Έβρο και τη Θράκη. Για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για να δει επιτέλους ο τόπος μας προκοπή. Για αυτό που εμείς ονομάζουμε «δίκαιη ανάπτυξη».

Οι Βουλευτές

Ρίζος Δημήτρης

Γκαρά Αναστασία

Καΐσας Γιώργος