Αυγενάκης από Αλεξανδρούπολη: “Μόνο ο Δημοσχάκης σίγουρος στο ψηφοδέλτιο του Έβρου”

Αυγενάκης από Αλεξανδρούπολη: “Μόνο ο Δημοσχάκης σίγουρος στο ψηφοδέλτιο του Έβρου”

Μόνο ο νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης είναι σίγουρος στο ψηφοδέλτιο του νομού Έβρου όταν γίνουν οι εθνικές εκλογές, ξεκθάρισε χθες από την Αλεξανδρούπολη ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης, στη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε.

Ο κ.Αυγενάκης, που πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη σε Ροδόπη και Έβρο, ξεκαθάρισε ότι υπεύθυνος ικαι αυτός που θα αποφασίσει για τους υποψήφιους σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στο νομό είναι ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης και κανένας δεν μπορεί να… αυτοχρίζεται ή να ξεκινάει προεκλογικό αγώνα από τώρα θεωρώντας δεδομένη την υποψηφιότητα του.

Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, παρουσία του βουλευτή Τάσου Δημοσχάκη, του προέδρου της ΝΟΔΕ Άκη Παρασκευόπουλου, του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Έβρου Γιάννη Στάγκογλου και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούποιλης Κώστα Χατζημιχαήλ, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι το κόμμα του δεν επιτρέπει «στον κ.  Τσίπρα να παίξει στα ζάρια την ονομασία των Σκοπίων», ούτε «να διχάσει τους Έλληνες, για να κρατήσει ενωμένα τα Σκόπια. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έκανε σαφές προ ημερών, αλλά και σήμερα, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ότι για εμάς οι αλυτρωτικές διαθέσεις που έχει διατυπώσει το κράτος των Σκοπίων πρέπει να εξαλειφθούν. Από εκεί οφείλει να ξεκινήσει η όποια συζήτηση και δεν μας αρκεί μια μετονομασία ενός αεροδρομίου ή ενός δρόμου», τόνισε ο κ. Αυγενάκης για το θέμα της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου.

«Υποχρέωση των Σκοπίων και του Έλληνα πρωθυπουργού είναι, να θέσει κυρίαρχα το ζήτημα της εξάλειψης των αλυτρωτικών διαθέσεων που περιλαμβάνονται μέσα στο Σύνταγμα των Σκοπίων και βεβαίως μετά να συνεχίσουμε στα ζητήματα της ονομασίας και της χρήσης του ονόματος του κρατιδίου αυτού», συμπλήρωσε.

«Με τα εθνικά θέματα δεν παίζεις»

Όσον αφορά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Αυγενάκης σχολίασε: «Αφήνουμε τον κ. Τσίπρα να πορευτεί μόνος του με την απαξίωση του ελληνικού λαού και φυσικά από τους πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι με τα εθνικά ζητήματα δεν παίζεις. Δεν σου επιτρέπεται να παίξεις. Δεν επιτρέπουμε στον κ. Τσίπρα να παίξει στα ζάρια το όνομα των Σκοπίων. Δεν του επιτρέπουμε να διχάσει τους Έλληνες, για να κρατήσει ενωμένα τα Σκόπια…», είχε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επέκρινε τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι όφειλε από την πρώτη στιγμή να καταστήσει σαφές ποια είναι η θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων και να καλλιεργήσει ένα πεδίο συνεννόησης, καθώς και να γνωρίζει ότι το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων «δεν είναι μια δευτερευούσης σημασίας υπόθεση, αλλά μια υπόθεση ταυτισμένη με τον ελληνισμό, την ιστορία της πατρίδας μας, με την ταυτότητά μας».

«Εν κρυπτώ κινήσεις»

Μάλιστα, ο κ. Αυγενάκης μίλησε για «εν κρυπτώ» κινήσεις των κυρίων Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένου. «Χωρίς καν την ενημέρωση – έγκριση των υπολοίπων κυβερνητικών μελών, ούτε του κυβερνητικού τους εταίρου, προχωρούν και διαμορφώνουν μια θέση, η οποία επειδή μιλούν εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, θα είναι δεσμευτική, εάν καταλήξει κάπου, πράγμα το οποίο δεν το βλέπουμε. Χιλιάδες πολίτες έφτασαν στο σημείο να βρεθούν στους δρόμους, διαδηλώνοντας την αντίδρασή τους στους εν κρυπτώ χειρισμούς Τσίπρα – Καμμένου και Κοτζιά. Την αντίδρασή τους στους μέχρι σήμερα κυβερνητικούς χειρισμούς”.

«Χρονιά εκλογών το 2018»

Ο κ. Αυγενάκης υποστήριξε για ακόμη μία φορά, ότι το 2018 είναι χρονιά εκλογών, «διότι η παρακμή που ζούμε δεν αξίζει στους Έλληνες πολίτες. Απεδείχθη ότι λύσεις μαγικές δεν υπάρχουν και ότι η αριστερά έχει χάσει κάθε ηθικό πλεονέκτημα που είχε καλλιεργήσει όλα αυτά τα χρόνια και βεβαίως έχει χάσει πολύ περισσότερο την ιδεολογική της κυριαρχία που για χρόνια ευρισκόμενη στην αντιπολίτευση καλλιεργούσε συστηματικά. Σήμερα έχει χάσει τα πάντα. Κυρίως όμως, έχει χάσει την εμπιστοσύνη από τον ελληνικό λαό», κατέληξε.

Συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς του Έβρου

Μετά τις δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ είχε συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς του νομού Έβρου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Χριστόδουλου Τοψίδη,  του Προέδρου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου Σταύρου Σταυράκογλου και άλλων.

Άκουσε τα αιτήματα και τα προβλήματα που του έθεσαν και ήταν κατηγορηματικός ότι η Ν.Δ το πρώτο που θα κάνει είναι να μειώσει τους φόρους, αλλά και να φέρει δουλειές για να μειωθεί η ανεργία που αποτελεί το κορυφαίο πρόβλημα. Επεσήμανε στους παρεβρισκόμενους ότι θα ξανάρθει στην περιοχή και θα συζητήσει ξανά μαζί τους, ενώ δεν αποκλείεται το ίδιο να κάνει και ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην κοπή της πίτας: Το 2018 χροπνιά πολιτικής αλλαγής

Χθες το βράδυ στην κατάμεστη από τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας αίθουσα του ξενοδοχείου “Alexander” και στην εκδήλωση κοπής της πίτας της ΝΟΔΕ Έβρου, το μήνυμα του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ήταν ενωτικό, αγωνιστικό και νικητήριο, αφοπύ όπως τόνισε: “Το 2018 θα είναι η χρονιά της πολιτικής αλλαγής για την χώρα μας, με τη Ν.Δ να αναλαμβάνει τα ηνία, για να βγάλει την Ελλάδα και τους Έλλκηνες από τα αδιέξοδα και τα προβλήματα που δημιούργησε η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[post_gallery]