Το Ρωσικό Προξενείο Θεσσαλονίκης προβάλλει το ρεπορτάζ μας για το παρεκκλήσι της Αλεξανδρούπολης

Το Ρωσικό Προξενείο Θεσσαλονίκης προβάλλει το ρεπορτάζ μας για το παρεκκλήσι της Αλεξανδρούπολης

Με πολύ μεγάλη χαρά είδαμε ότι το Ρωσικό Γενικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης προβάλλει στην επίσημη σελίδα του στο facebook, το ρεπορτάζ του Evros-news.gr για την τοποθέτηση του τρούλου στο παρεκκλήσι του Αγίου Βλαδίμηρου στην Αλεξανδρούπολη.

Εμείς άλλωστε είμαστε οι πρώτοι που δημοσιεύσαμε την συγκεκριμένη εξέλιξη, με φωτογραφίες και βίντεο και αυτό το θέμα το κοινοποίησαν στην επίσημη σελίδα τους οι άνθρωποι του Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη συμπρωτεύουσα. Οι οποίοι προφανώς δεν θεωρούν ότι το Evros-news.gr γράφει Fake news(ψεύτικες ειδήσεις δηλαδή), όπως μας κατηγόρησε στις τρεις επιστολές του ο Fake Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας(που τελικά παραδέχθηκε ότι δεν υπήρξε ποτέ) κ.Κωνσταντίν0ς Γκαμπαερίδης.

Το φοβερό μάλιστα είναι, ότι ένας από τους 75 που έκαναν like στην συγκεκριμένη κοινοποίηση του ρεπορτάζ μας, είναι ποιός λέτε; Μα ο κ.Γκαμπαερίδης, που μας κατηγορούσε ότι σαμποτάρουμε την ελληνορωσική συνεργασία στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου και μας “φωτογράφιζε” ως πράκτορες των Αμερικανών. Και πήρε την… καλύτερη απάντηση από τους ανθρώπους του Ρωσικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης, τους οποίους και ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ.

“Εξαφανισμένος” ο Γκαμπαερίδης κατά την

επίσκεψη του Ρώσου Πρέσβη στην Αλεξανδρούπολη

Αλήθεια, που ήταν ο κ.Γκαμπαερίδης στην πρόσφατη επίσκεψη του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Μασλόβ στην Αλεξανδρούπολη και τις συναντήσεις του με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο. Δεν τον είδαμε πουθενά, ούτε σε κάποια φωτογραφία, ούτε σε κάποιο πλάνο από τα τηλεοπτικά και ιντερνετικά ρεπορτάζ.

Ήρθε ο Ρώσος πρέσβης και δεν είχε κοντά του τον Επίτιμο Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περιοχή; Τον εκπρόσωπο δηλαδή της χώρας του; Αφού στις δυο πρώτες επιστολές του προς το Evros-news.gr ο κ.Γκαμπαερίδης επέμενε ότι παραμένει Επίτιμος Πρόξενος, πως και απουσίαζε δίπλα απ’ τον κ.Μασλόβ; Γιατί στις προσωπικές σελίδες και των δύο, το μόνο που είδαμε ήταν μια χειραψία του κ.Μασλόβ με την σύζυγο Γκαμπαερίδη κ.Ιουλία Γαβρίλοβα έξω από το γραφείο του δημάρχου. Ο κ.Γκαμπαερίδης ¨εξαφανισμένος”. Γιατί άραγε;

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, που επιμένει βέβαια να τον διατηρεί συνεργάτη του, χωρίς να καταλαβαίνει ότι εκτίθεται όλο και περισσότερο, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλώνοντας στον STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη, πως ο Ρώσος Πρέσβης ζήτησε να είναι οι δυο τους. Μα μίλησαν για τουριστική συνεργασία, ήταν εκεί ο ιδιοκτήτης του RAMANDA ΤΗRΑΚΙ ΠΑΛΛΑΣ κ.Παλακίδης και απουσίαζε ο σύμβουλος για τουριστικά θέματα του δημάρχου κ.Γκαμπαερίδης;

Κι άντε, με τον δήμαρχο ζήτησε ο Ρώσος πρέσβης να μην είναι κανείς άλλος. Με τον Μητροπολίτη γιατί δεν είδαμε τον κ.Γκαμπαερίδη, έστω ως σύμβουλο πλέον του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης να τον συνοδεύει; Στο εκκλησάκι του Αγίου Βλαδίμηρου γιατί δεν συνόδεψαν τον Ρώσο πρέσβη και να βγάλουν κάποια φωτογραφία ο κ.Γκαμπαερίδης με την σύζυγο του και Πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου “Ρώσικο Σπίτι” κ.Ιουλία Γκαβρίλοβα;

Υ.Γ: Έγινε τόσος “θόρυβος” στην αντιπαράθεση μας με τον κ.Γκαμπαερίδη, κάποιοι… συνάδερφοι έτρεξαν να τον βγάλουν στο ραδιόφωνο να μας απαντήσει και ένας από όλους όσους ήταν στη συνάντηση Μασλόβ-Λαμπάκη δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει τον Ρώσο πρέσβη, αν είναι Επίτιμος Πρόξενος της χώρας του ο κ.Γκαμπαερίδης; Δεν πειράζει. Καλή καρδιά.