Ο φίλος του Έβρου και της Αν. Μακεδονίας και Θράκης Rahman Mustafayev πρέσβης σε τρεις χώρες

Ο φίλος του Έβρου και της Αν. Μακεδονίας και Θράκης Rahman Mustafayev πρέσβης σε τρεις χώρες

Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν σε τρεις χώρες, την Γαλλία, το Μονακό και το Βατικανό, είναι πλέον ο Rahman Mustafayev, ο οποίος διετέλεσε Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα από το 2009 έως το 2017 και κατά την παραμονή του στη χώρα μας επισκέφθηκε πολλές φορές την περιοχή μας είτε θεσμικά είτε ιδιωτικά, δείχνοντας έτσι την εκτίμηση και αγάπη που έτρεφε για τον Έβρο και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. 

Με τις παρεμβάσεις του μάλιστα έδωσε λύσεις σε θέματα που άπτονταν των αρμοδιοτήτων του, ενώ ήταν ο θεμελιωτής της πραγματοποίησης του μεγάλου έργου που αναπτύσσεται  σήμερα στην περιοχή μας και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, του  αγωγού  ΤΑΡ. Το έργο που έγινε επί των ημερών του σε διπλωματικό επίπεδο στη χώρα μας αναγνωρίστηκε από την ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν, γι’ αυτό και τον επιβράβευσε αφού τον τοποθέτησε σε πιο νευραλγικό πόστο για τη χώρα του.

Ο κύριος Mustafayev είναι πλέον Πρέσβης στη Γαλλία, στο Βατικανό και στο Μονακό, με στόχο να επιδείξει το ίδιο και ακόμη καλύτερο έργο από τη νέα του θέση. Όπως λένε πάντως άνθρωποι που το γνώρισαν στην περιοχή μας, τον περιμένουν πάντα ως φίλο να την ξαναεπισκεφθεί.