Μιχαηλίδης: “Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την δυναμική και την ακεραιότητα του Δ.Π.Θ”

Μιχαηλίδης: “Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την δυναμική και την ακεραιότητα του Δ.Π.Θ”

Την αντίδραση του μέλους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και επικεφαλή της δημοτικής παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α Αλεξανδρούπολης Παύλου Μιχαηλίδη, προκάλεσαν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για δημιουργία τέταρτου Τμήματος Νομικής στην Πάτρα και συγχώνευσης των ΤΕΙ, που θέτουν άμεσα σε κίνδυνο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Με ανακοίνωση του συγκεκριμένα επισημαίνει: “Είναι διάχυτη πλέον η ανησυχία και ο προβληματισμός σε ότι αφορά ενδεχόμενη συρρίκνωση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Εύλογες και οι πρώτες αντιδράσεις, από τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αντί του πρώτου σχεδιασμού που ήθελε τη συγχώνευση του ΤΕΙ της ΑΜ-Θ με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Οι χθεσινές κυβερνητικές εξαγγελίες σχετικά με τη δημιουργία νέου Τμήματος Νομικής στην Πάτρα, 200 χιλιόμετρα μόλις μακριά από την Αθήνα, δημιούργησε εύλογα νέα ανησυχία ενόψει μάλιστα του επανασχεδιασμού στον χάρτη των ΑΕΙ της χώρας. Οι μνημονιακές υποχρεώσεις για εξοικονόμηση πόρων με την συρρίκνωση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, δεν μπορεί να αποτελέσει αφορμή για την αποδυνάμωση ενός τόσο σημαντικού πυλώνα για την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, χωρίς να σημαίνει πως αρνούμαστε οτιδήποτε έχει ως βάση τον ποιοτικό ανασχεδιασμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Έχουμε χρέος να δράσουμε όλοι μαζί χωρίς εξαιρέσεις, ιδιαίτερα εδώ στην Αλεξανδρούπολη όπου η μεγάλη προ ετών κινητοποίηση φορέων και τοπικής κοινωνίας, κατάφερε την πολυπόθητη ίδρυση της Ιατρικής μας σχολής.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής
παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α.” και
μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ- ΑΜΘ