Τρεις συλλήψεις διακινητών λαθρομεταναστών σε Σουφλί και Πέπλο

Τρεις συλλήψεις διακινητών λαθρομεταναστών σε Σουφλί και Πέπλο

Συνεχίζουν τις επιτυχίες οι αστυνομικές δυνάμεις στον Έβρο, με τον εντοπισμό και τις συλλήψεις των διακινητών λαθρομεταναστών. Τρεις ακόμα και συγκεκριμένα Τσέχος, Ρουμάνος και Σύριος, συνελήφθησαν σε Σουφλί και Πέπλο χθες. 

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν χθες (6-2-2018) το μεσημέρι, στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 38χρονος υπήκοος Ρουμανίας και ένας 23χρονος υπήκοος Τσέχικης Δημοκρατίας, κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης μεταφοράς οκτώ (8) μη νόμιμων μεταναστών, υπηκόων  Αφγανιστάν, Πακιστάν και Συρίας.

Αναλυτικότερα, χθες (6-2-2018) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Πέπλου Έβρου, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να οδηγούν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ενώ σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκαν οκτώ (8) μη νόμιμοι μετανάστες. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δύο δράστες μετέβησαν στο σημείο, προκειμένου να παραλάβουν τους μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να τους προωθήσουν, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών, περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 23χρονος είχε τοποθετήσει στο όχημα πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας, ενώ ο 38χρονος κατά τον έλεγχο υπέδειξε πλαστή ταυτότητα Ρουμανικών Αρχών.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, το χρηματικό ποσό των 210 ευρώ, 2.500 κορώνες Τσεχίας, η πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας, η πλαστή ταυτότητα και 2 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.

Συνελήφθη επίσης χθες (6-2-2018) το απόγευμα, στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, κινούμενος σε παρακείμενη αγροτική περιοχή, πλην όμως εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης, μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.