Δυο σημεία Υποδοχής Οπλιτών στον Έβρο, σε Καβησό και Λαγό γνωστοποίησε ο Πάνος Καμμένος

Δυο σημεία Υποδοχής Οπλιτών στον Έβρο, σε Καβησό και Λαγό γνωστοποίησε ο Πάνος Καμμένος

Δυο Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) , από όσα θα δημιουργηθούν στην επικράτεια για να δώσουν και τα φύλλα πορείας παίρνοντας τη θέση των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, θα δημιουργηθούν στον Έβρο και συγκεκριμένα σε Καβησό και Λαγό, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά την παρουσία του στο νομό μας χθες και σήμερα.

Ο κ.Καμμένος, που χθες βράδυ διανυκτέρευσε στις καλύβες που βρίσκονται στο Δέλτα του Έβρου και μάλιστα σε μια συγκεκριμένη η οποία έχει παραχωρηθεί από ιδιώτη και ανλήκει πλέον στο ΓΕΣ αφού από δω και πέρα θα είναι στρατιωτικό φυλάκιο, ενημέρωσε ότι στα στρατόπεδα που ήδη υπάρχουν στην Καβησσό Φερών και τον Λαγό Διδυμοτείχου, θα λειτουργήσουν τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών που επί της ουσίας θα είναι μονάδες εν είδει τοπικού κέντρου νεοσυλλέκτων. Σε αυτά θα παρουσιάζονται για να υπηρετήσουν την στρατιωτική θητεία τους οι φαντάροι και θα παραμείνουν για περίπου πέντε ημέρες μέχρι να ολοκληρωθεί και επίσημα η κατάταξή τους, να περάσουν δηλαδή από ιατρικές εξετάσεις και να λάβουν τον ιματισμό τους.

Κι αν το χρονικό διάστημα είναι μικρό, θα πρέπει φυσικά να τονίσουμε ότι στη συνέχεια θα μεταβούν στις μονάδες του Έβρου για να υπηρετήσουν το υπόλοιπο της θητείας τους. Οπότε, για δυο μήνες επιπλέον, διάστημα που κανονικά ήταν στα κέντρα νεοσυλλέκτων της υπόλοιπης Ελλάδας, θα είναι στην περιοχή με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό για την τοπική οικονομία. Στα δυο αυτά κέντρα αναμένεται να έρχονται πάνω από 200 νεοσύλλεκτοι.

Ο κ.Καμμένος που αναχώρησε σήμερα το μεσημέρι για την Αθήνα με το ελικόπτερο, βρήκε την ευκαιρία σήμερα μετά το πρωινό που απόλαυσε στην φύση, να πάει για κυνήγι στο Δέλτα του Έβρου, παρέα με τοπικούς κυνηγούς και ψαράδες. Άλλωστε το κυνήγι υδρόβιων πουλιών συνεχίζεται ως τα τέλη Φεβρουαρίου.