Ο Αλεξανδρουπολίτης συνθέτης Κ.Κάλλιας σε μια εξαιρετική βραδιά μουσικής και ποίησης

Ο Αλεξανδρουπολίτης συνθέτης Κ.Κάλλιας σε μια εξαιρετική βραδιά μουσικής και ποίησης

Μια εξαιρετική βραδιά μουσικής και ποίησης, αφιερωμένη στο έργο του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Καβάφη τον οποίο μελοποίησε ο Αλεξανδρουπολίτης συνθέτης Κωνσταντίνος Κάλλιας, θα παρουσιαστεί απόψε Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδι στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως (παραπλεύρως στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου).

Ο συντοπίτης μας συνθέτης Κωνσταντίνος Κάλλιας, παρουσιάζει ζωντανά τον πρώτο του προσωπικό δίσκο σε ποίηση του Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗ με τίτλο «ΕΙΠΕΣ ΘΑ ΠΑΓΩ Σ’ ΑΛΛΗ ΓΗ».

Ερμηνεύει ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ σε μια από τις σπάνιες live εμφανίσεις του και τον πλαισιώνει μια ορχήστρα με αξιόλογους μουσικούς όπως η Μαρία Κηπουρού στη φωνή, ο Κώστας Βενετικίδης στο τσέλο, ο Βίκτωρας Ζαζόπουλος στο βιολί, ο Χρήστος Αλεξανδρής στην κιθάρα, η Γεωργία Μπυράκη στο φλάουτο και βέβαια ο ίδιος ο συνθέτης στο πιάνο.

Την εκδήλωση θα ανοίξει η πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Γιούλη Ζήκα, με μια σύντομη εισαγωγή στο έργο του Καβάφη, στη συνέχεια η ραδιοφωνική παραγωγός του Status Radio Στέλλα Καραμήτρου θα αναφερθεί στη μελοποιημένη ποίηση του Καβάφη στην ελληνική δισκογραφία, ενώ την εκδήλωση θα κλείσει η Διευθύντρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, Αγγέλα Γιαννακίδου.

Απαγγέλει ο Παπαγιάννης Κωνσταντίνος, ενώ την επιμέλεια της παρουσίασης έχει ο δημοσιογράφος Δημοσθένης Δούκας.

 Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη των:

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΒΡΟΥ (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.)

ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ

ΣΥ.Μ.Α . (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ)

SPIDER MUSIC, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ