Στην Κροατία για επαγγελματική καριέρα ο διεθνής Εβρίτης αμυντικός Δημήτρης Παπάζογλου

Στην Κροατία για επαγγελματική καριέρα ο διεθνής Εβρίτης αμυντικός Δημήτρης Παπάζογλου

Στην Κροατία θα συνεχίσει την καριέρα του και μάλιστα ως επαγγελματίας, ο Εβρίτης ταλαντούχος αμυντικός Δημήτρης Παπάζογλου, που σύμφωνα με πληροφορίες του “youngtalents”, μετακομίζει από την Κ20 της Ξάνθης στην Νόβιγκραντ της Κροατίας! Ο 18χρονος διεθνής άσος με την Εθνική Νέων υπέγραψε στη συγκεκριμένη ομάδα, η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Κροατίας.

Ο Παπάζογλου (γεννημένος 16/9/1999) στον Πέπλο, δέχθηκε πρόταση για επαγγελματικό συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020 από την ομάδα της Κροατίας κι απάντησε θετικά. Η Ξάνθη ουσιαστικά χάνει ένα δικό της ταλέντο, αφού δεν του πρόσφερε επαγγελματικό συμβόλαιο. Τα ίδια λάθη δηλαδή που έκαναν οι άνθρωποι της και παλαιότερα, με άλλους βταλαντούχους ποδοσφαιριστές από τον Έβρο που επίσης είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κ20 αλλά τελικά δεν τους προώθησαν στους επαγγελματίες,. Όπως ο Σάκης Λαμπερνάκης, ο Βάιος Ελληνίδης και πολλοί ακόμα. Κι ύστερα αναρρωτιούνται γιατί ομάδες του νομού αποφάσισαν και συνεργάζονται πλέον ως ακαδημίες με ομάδες της Supre League εκτός Θράκης.

Το ταλέντο του νεαρού μπακ, Δημήτρη Παπάζογλου, είναι αδιαμφισβήτητο κι έχει φανεί στα τμήματα υποδομής της Ξάνθης. Το επιτελείο της Νόβιγκραντ αποφάσισε να του προσφέρει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του και έπεσαν οι υπογραφές, αφού τον τσέκαρε τόσο σε ματς της Ξάνθης στο πρωτάθλημα της Super League K20, όσο και σε αναμετρήσεις της Εθνικής Νέων! Οι άνθρωποι της Νόβιγκραντ γνωρίζουν ότι προσθέτουν στο ρόστερ τους έναν παίκτη που συνδυάζει εξαιρετικές αμυντικές ικανότητες, ταχύτητα και αγωνιστικό θράσος.

Ο Παπάζογλου είναι ο βασικός αριστερός μπακ της «γαλανόλευκης» U19 κι ήταν ανάμεσα στους καλύτερους ποδοσφαιριστές του Γιάννη Γκούμα που στα μέσα Νοεμβρίου πανηγύρισαν την πρόκριση για στην Elite Round του Euro U19 (φωτογραφία από το ματς της πρόκρισης της Νέων με την Ρωσία).

Η Νόβιγκραντ είναι μια ομάδα που στηρίζεται κυρίως σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, αφού στο ρόστερ της μόλις τέσσερις παίκτες είναι πάνω από 24 ετών. Η νέα ομάδα του Παπάζογλου στοχεύει σε αντεπίθεση στο δεύτερο μισό της σεζόν, προκειμένου να παραμείνει στην κατηγορία.

Ο Δημήτρης Παπάζογλου, μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου (φώτο) διάρκειας 2,5 ετών, δήλωσε στο “youngtalents”: “Ευχαριστώ την Νόβιγκραντ που με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας μου. Για εμένα είναι ένα σημαντικό βήμα το γεγονός ότι  θα αγωνιστώ στο εξωτερικό. Θα συνεχίσω να δουλεύω με στόχο την βελτίωση και την εξέλιξή, προκειμένου να πετύχω τον επόμενο στόχο μου που είναι μια μεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα του εξωτερικού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω δύο ανθρώπους που με βοήθησαν στον επόμενο σταθμό της καριέρας μου, πρόκειται για τους μάνατζερ Νino Μilenkovits και Αλέξανδρο Κεσίδη”

Πηγή: youngtalents.gr