Τραγωδία στον ποταμό Έβρο!!! Ναυάγιο πλοιαρίου με πρόσφυγες, ανάμεσα τους μικρά παιδιά

Τραγωδία στον ποταμό Έβρο!!! Ναυάγιο πλοιαρίου με πρόσφυγες, ανάμεσα τους μικρά παιδιά

Τουλάχιστον 10 πρόσφυγες, ανάμεσά τους μικρά παιδιά, αναζητούν οι τουρκικές αρχές, μετά το ναυάγιο πλοιαρίου στον ποταμό Έβρο, πάνω στο οποίο επέβαιναν και με το οποίο προσπάθησαν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Το ναυάγιο σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αδριανούπολη, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όταν μια ομάδα ανθρώπων προσπάθησε να περάσει στην Ελλάδα διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο. Όπως ανέφερε το πρακτορείο Dogan, τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, βρίσκονταν στο πλοιάριο το οποίο ίσως ανετράπη εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Η Τουρκία ήταν για καιρό μια από τις βασικές χώρες μέσω των οποίων οι πρόσφυγες και οι μετανάστες προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη. Όμως ο αριθμός τους μειώθηκε μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν τον Μάρτιο του 2016 Βρυξέλλες και Άγκυρα, την οποίαν δεκάδες ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει, κάνοντας λόγο για κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων, και η οποία προβλέπει την επιστροφή στην Τουρκία όλων των μεταναστών που φτάνουν στα ελληνικά νησιά.

Σημειώνεται δε ότι στο ελληνικό έδαφος, απέναντι από την Αδριανούπολη, υψώνεται το τείχος του Έβρου, που έχει αποκόψει την οδική πρόσβαση προς τα ευρωπαϊκά εδάφη, αναγκάζοντας τους πρόσφυγες να αποτολμούν την επικίνδυνη διάβαση του ποταμού Έβρου.

Καμιά ενημέρωση στην ελληνική πλευρά, αλλά γίνεται

κινητοποίηση στις παρέβριες περιοχές του βορείου Έβρου

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, στην ελληνική πλευρά δεν έχει υπάρξει καμιά επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση από τους Τούρκους για το συγκεκριμκένο συμβάν. Επειδή όμως μαθεύτηκε, η ασυνομία έχει στείλει ήδη συνεργεία στις παρέβριες περιοχές του Τριγώνου που βρίσκονται απέναντι από την Ανδριανούπολη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του βορείου Έβρου και ψάχνουν μήπως αναζητήσουν επιζώντες ή α΄λλα στοιχεία για το ναυάγιο.

Πηγή: documentonews.gr