Προσλήψεις, Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση με 860 ευρώ απ’ τον όμιλο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ στην Αλεξανδρούπολη

Προσλήψεις, Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση με 860 ευρώ απ’ τον όμιλο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ στην Αλεξανδρούπολη

Από την ανασφάλεια και το άγχος του αύριο επί Μαρινόπουλου, πέρασαν στην σιγουριά, τις επιπλέον προσλήψεις και την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με βασικό μικτό μισθό τα 860 για όλους οι εργαζόμενοι στα τρία Σούπερ Μάρκετ της αλυσίδας «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» στην Αλεξανδρούπολη.

Οι 70 υπάλληλοι της εταιρείας στην πρωτεύουσα του νομού, βρίσκονται πλέον σε καθεστώς εργασιακής ασφάλειας, ύστερα από την αγωνιώδη περιπέτειά τους, όταν επί σειρά μηνών αντιμετώπιζαν το φάσμα της ανεργίας στον καταρρέοντα όμιλο Μαρινόπουλου. Μιλώντας στον STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου Στάθης Ασπιώτης, επεσήμανε ότι ο όμιλος  «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ» υπέγραψε πρόσφατα με τους εργαζόμενους, την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, εξασφαλίζοντας για τους υπαλλήλους του, ως βασικό μικτό μισθό, τα 860 €.

Παράλληλα προχώρησε στην Αλεξανδρούπολη και σε 15 νέες προσλήψεις, χωρίς να απολυθεί κανείς από το παλαιότερο προσωπικό. Σύντομα μάλιστα όπως είπε ο κ.Ασπιώτης, θα ανακαινιστεί και το κατάστημα της Παλαγίας, ενισχύοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές του Ομίλου στην Αλεξανδρούπολη. Φυσικά το ίδιο θετικές είναι οι εξελίξεις και για τους εργαζόμενους στα άλλα καταστήματα της ίδια αλυσίας σούπερ μάρκετ στο νομό, δηλαδή στο Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα. Κάτι που ασφαλώς είναι θετικό σε εποχές οικονομικής και εργασιακής ανασφάλειας, αλλά και χαμηλών αμοιβών.