Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών η συμπατριώτισσα μας (απ’ τη Νέα Βύσσα) Ελένη Φιλιππίδου

Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών η συμπατριώτισσα μας (απ’ τη Νέα Βύσσα) Ελένη Φιλιππίδου

Μια συμπατριώτισσα μας, με καταγωγή από τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας και σημαντική προσφορά στην θρακιώτικη παράδοση ως δασκάλα χορού στην Αθήνα, αναγορεύθηκε στις 9 Φεβρουαρίου Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η κ.Φιλιππίδου, που προβάλλει ιδιαίτερα και τις παραδοσιακές, εντυπωσιακές γυναικίες φορεσιές της Νέας Βύσσας, είναι δασκάλα χορού στον Σύλλογο Μακεδόνων & Θρακών Φυλής και το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων και ολοκλήρωσε την Διδακτορική Διατριβή της με τίτλο: “Διασχίζοντας τα σύνορα, ενώνοντας τους ανθρώπους. Κυβερνητική προσέγγιση του χορού στο γαμήλιο θρακικό δρώμενο του «Κ’να» σε Ελλάδα και Τουρκία”.

Η ίδια μετά την αναγόρευση της αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει κάποιους ανθρώπους οι οποίοι την βοήθησαν με τις πληροφορίες τους και είναι γνωστοί δάσκαλοι χορού στον Έβρο. Όπως ο Αποστόλης Πολυσάκης και ο Άγγελος Νικολαίδης. Έγραψε λοιπόν στο ευχαριστήριο της η συντοπίτισσα μας Διδάκτορας πλέον του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών:  “Εκτός από τις ευχαριστίες στην συμβουλευτική και εξεταστική μου επιτροπή (Μ. Κουτσούμπα, Β. Λάντζο, Β. Λαλιώτη, Η. Δήμα, Β. Τυροβολά, Δ. Κάρδαρη, Π. Κάβουρα), οφείλω και σε όλους τους πληροφορητές μου, αλλά κυρίως στους πληροφορητές μου κλειδιά: Τον Αποστόλη Πολυσάκη-Αποστόλη η βοήθεια σου ήταν πολύτιμη και σε ευχαριστώ για την προθυμία σου. ‘Αγγελο Νικολαϊδη- Άγγελε ακόμη από το Μάστερ μου η βοήθεια σου ηταν καταλυτική και Άννα Φωτίδου-Αννούλα σε ευχαριστώ για τη βοήθεια σου να με γνωρίσεις στις κυρίες του χωριοώ σου.  Σιγά-σιγά να βγαίνει ο πολιτισμικός πλούτος της Θράκης μας προς τα έξω, σε όλα τα επίπεδα, και σε Πανεπιστημιακό πλέον”.