Εισαγγελέας και αστυνομία ερευνούν τους επαναλαμβανόμενους εμπρησμούς αυτοκινήτων του ίδιου επιχειρηματία

Εισαγγελέας και αστυνομία ερευνούν τους επαναλαμβανόμενους εμπρησμούς αυτοκινήτων του ίδιου επιχειρηματία

Μετά τον τέταρτο εμπρησμό αυτοκινήτου που ανήκει στον ίδιο επιχειρηματία ή σε άτομα του περιβάλλοντος του, η αστυνομία στην Αλεξανδρούπολη προσπαθεί να βρει στοιχεία που θα την οδηγήσουν στους φυσικούς δράστες και σε πιθανούς ηθικούς αυτουργούς. Εδώ και αρκετό καιρό μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, έχει ξεκινήσει έρευνα και από την δικαιοσύνη για την εξιχνίαση της υπόθεσης. 

Ο εμπρηστικός μηχανισμός που προκάλεσε την προχθεσινή  πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο του επιχειρηματία στη συμβολή των οδών Κατακουζηνού και Σαμψούντας στην Αλεξανδρούπολη, είχε τοποθετηθεί στο μπροστινό μέρος και αυτό κατέστρεψε. Γιατί η επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε την ολοσχερή καταστροφή. Οι αστυνομικοί που έφτασαν άμεσα στο σημείο και συνέλεξαν όσα στοιχεία βρήκαν, προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι που θα τους οδηγήσει στους δράστες.

Είχε προηγηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο εμπρησμός σε άλλο αυτοκίνητο του επιχειρηματία και γι’ αυτό λέγεται ότι είχε αποφασίσει να τοποθετήσει κάμερες έξω απ’ το σπίτι του για ασφάλεια. Δεν είναι γνωστό αν έγινε κάτι τέτοιο, αλλά πάντως ακόμα και αν συνέβη δεν απέτρεψε τους δράστες να κάψουν και το νέο πολυτελές τζιπ, που μάλιστα είχε αγοραστεί όπως λένε άτομα που τον γνωρίζουν, πριν από λίγο καιρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέος εμπρησμός σε αυτοκίνητο γνωστού επιχειρηματία της Αλεξανδρούπολης χθες βράδυ

Μετά τον προηγούμενο εμπρησμό, ασχολήθηκε και η δικαιοσύνη και κλήθηκαν να καταθέσουν στον Εισαγγελέα Εφετών Ξάνθης που ανέλαβε την υπόθεση, ο επιχειρηματίας, άτομα του οικογενειακού και επαγγελματικού περιβάλλοντος του και κάποια ακόμα άτομα από την Αλεξανδρούπολη που πιθανόν να γνώριζαν οτιδήποτε το οποίο θα συνεισέφερε στις έρευνες.

Αποτέλεσμα πάντως μέχρι τώρα δεν υπήρξε και τόσο η δικαιοσύνη όσο και η αστυνομία, βλέπουν να… ανακυκλώνεται και να επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία με τους εμπρησμούς αυτοκινήτων του συγκεκριμένου επιχειρηματία και να δημιουργείται έντονη ανησυχία όχι μόνο στην περιοχή που μένει, αλλά και σε ολόκληρη την Αλεξανδρούπολη. Γιατί μιλάμε για μια φιλήσυχη πόλη, που δεν έχει συνηθίσει να βλέπει ενέργειες οι οποίες θυμίζουν… μαφιόζικα χτυπήματα τα οποία συμβαίνουν συνήθως στην Αθήνα ή σε άλλες μεγαλύτερες πόλεις.