Μέτιος: Το ΤΕΙ ΑΜ-Θ να ενωθεί μόνο με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Μέτιος: Το ΤΕΙ ΑΜ-Θ να ενωθεί μόνο με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Την ξεκάθαρη θέση να ενωθούν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με το Τ.Ε.Ι.-ΑΜΘ για να αποτελέσουν μια ισχυρή ακαδημαϊκή μονάδα με σημαντικά οφέλη για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος που βρέθηκε χθες στην έδρα του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Καβάλα.

Ο κ.Μέτιος μετέβη εκεί και είχε συνάντηση με τον Πρύτανη του Ιδρύματος κ. Δημήτριο Μπαντέκα, παρουσία του Πρυτανεύοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Σταύρου Τουλουπίδη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του κ. Μέτιου για την ενδεχόμενη συγχώνευση του Τ.Ε.Ι.-Α.Μ.Θ. με εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης και των Σερρών.

Στις συζητήσεις που έγιναν διατυπώθηκε με σαφήνεια η πρόταση να ενωθούν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με το Τ.Ε.Ι.-ΑΜΘ για να αποτελέσουν μια ισχυρή ακαδημαϊκή μονάδα με σημαντικά οφέλη για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι κ.κ. Μέτιος και Τουλουπίδης συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Τ.Ε.Ι.-ΑΜΘ όπου ο κ. Μέτιος εξέφρασε τη στήριξη της Περιφέρειας στη συνένωση του Τ.Ε.Ι. με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.

Παρόντες στη συνάντηση του κ. Μέτιου με τους κ.κ. Μπαντέκα και Τουλουπίδη ήταν επίσης ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Τ.Ε.Ι.-ΑΜΘ κ. Αθανάσιος Μητρόπουλος και ο αναπληρωτής Πρύτανη Οικονομικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου κ. Φώτης Μάρης.

Λόγω της προγραμματισμένης συνάντησης των Πρυτανικών Αρχών με τον Υπουργό Παιδείας το απόγευμα της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου, η σύσκεψη των φορέων της Περιφέρειας που συγκάλεσε ο κ. Περιφερειάρχης στην Κομοτηνή την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στις 12:00 μετατίθεται για την ερχόμενη Τρίτη 20 Φεβρουαρίου την ίδια ώρα.