Εξαιρετικά επιφυλακτικοί οι στρατιωτικοί με την εθελούσια δήλωση για τα δάνεια τους

Εξαιρετικά επιφυλακτικοί οι στρατιωτικοί με την εθελούσια δήλωση για τα δάνεια τους

Εξαιρετικά επιφυλακτικοί και εκφράζοντας έντονο προβληματισμό είναι οι στρατιωτικοί όσον αφορά την εθελούσια δήλωση που καλούνται να κάνουν στην υπηρεσία τους, σχετικά με τα δάνεια που έχουν λάβει.
Το όλο εγχείρημα, αποσκοπεί στο να συγκεντρωθούν στοιχεία ώστε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να έχει εικόνα για το πώς μπορεί να υλοποιήσει την ιδέα που δημοσιοποίησε.
Ακριβώς με αυτή την κίνηση υποδηλώνεται ότι πριν ανακοινώσει την ιδέα του, δεν είχαν -και ούτε ακόμα έχουν- εικόνα για τα δάνεια των στρατιωτικών. Η εικόνα βέβαια υπάρχει, στο υπουργείο Οικονομικών μέσω των φορολογικών δηλώσεων, και ακριβώς εκεί είναι το περίεργο ότι όπως φαίνεται ΔΕΝ έχουν δοθεί στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά.

Προκύπτουν βέβαια πολύ σοβαρά ερωτήματα που μας έθεσαν οι στρατιωτικοί και κυρίως συνοψίζονται στα ακόλουθα:

  • Τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει μια εθελούσια δήλωση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει εξαγγελθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ώστε να δηλώνουν σε αυτό συμμετοχή, αλλά πρόκειται ουσιαστικά για συλλογή στατιστικών δεδομένων;
  • Αυτά τα δεδομένα που δίνονται εθελοντικά στην υπηρεσία, θα μπορούν να αξιοποιηθούν και σε άλλες περιπτώσεις από την υπηρεσία; (πχ σε μεταθέσεις, προαγωγές κλπ)
  • Γιατί δεν έχει εξαγγελθεί κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα για την εξαγορά των δανείων ώστε να γνωρίζουν με ακρίβεια όσοι δηλώσουν τα στάδια που θα ακολουθήσουν;

Πηγή: armyvoice.gr