Τρία τα Κέντρα Υποδοχής Οπλιτών στον Έβρο. Μετά από Καβησό, Λαγό και στο Σουφλί

Τρία τα Κέντρα Υποδοχής Οπλιτών στον Έβρο. Μετά από Καβησό, Λαγό και στο Σουφλί

Τρίτο Σημείο Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) θα λειτουργεί στον Έβρο, μετά την Καβησό Φερών και τον Λαγό Διδυμοτείχου για τα οποία είχε γράψει το Evros-news.gr ότι γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά την παρουσία του στο νομό μας. Το τρίτο ΣΥΠΟ, ένα είδος Κέντρου Νεοσυλλέκτων δηλαδή, θα λειτουργήσει σύμφωνα με πληροφορίες μας στο Σουφλί.

Ήδη στο στρατόπεδο του Λαγού και συγκεκριμένα στο 565 Τάγμα Πεζικού περιμένουν γύρω στους 600 νεοσύλλεκτους, οι οποίοι θα παρουσιαστούν για να υπηρετήσουν τους 9 μήνες της στρατιωτικής τους θητείας. Οι νέοι οπλίτες αναμένεται να παρουσιαστούν το διήμερο 13-15 Μαρτίου και αφού περάσουν την βασική τους εκπαίδευση και ορκιστούν, στη συνέχεια θα μετατεθούν στις μονάδες τους που πάντως βρίσκονται στο νομό Έβρου.

Αυτό σημαίνει ότι οι στρατιώτες θα μένουν για έναν ή δυο μήνες επιπλέον στην περιοχή μας, θα προσαρμόζονται αναγκαστικά από την πρώτη στιγμή στην στρατιωτική ζωή και μάλιστα στα σύνορα, αλλά και η παρουσία τους θα έχει οικονομικό αντίκτυπο στην περιοχή, μια και ο συνολικός τους αριθμός στα τρία ΣΥΠΟ μόνο αμελητέος δεν μπορεί να είναι.