Ρωτούσαν τους εκδρομείς απ’ τον Έβρο αν οι Τούρκοι ετοιμάζονται για πόλεμο!!!

Ρωτούσαν τους εκδρομείς απ’ τον Έβρο αν οι Τούρκοι ετοιμάζονται για πόλεμο!!!

Τις λανθασμένες εντυπώσεις που δημιούργησαν διάφορα αθηναϊκά ΜΜΕ, κυρίως διαδικτυακά, τα οποία “φούσκωσαν” υπέρμετρα τις ασκήσεις προσομοίωσης που έκαναν οι Τούρκοι σε μια λίμνη στην περιοχή Σαράντα Εκκλησιές για διάβαση του ποταμού Έβρου, αισθάνθηκαν συμπατριώτες μας που πραγματοποιούν εκδρομή στην Στερεά Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα, όπως έλεγαν τα μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων Γυναικών της Νέας Βύσσας και των Αμπελακίων, που με τον κοινωνικό τουρισμό διοργανώνουν εκδρομή στις περιοχές του Καρπενησίου, της Λαμίας, της Υπάτης και αλλού, όταν τους έβλεπαν και άκουγαν ότι είναι από τον Έβρο, τους κοιτούσαν περίεργο και με απορία. “Καλά, εκεί διαβάζουμε και ακούμε ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται για πόλεμο και είναι έτοιμοι δίπλα στο ποτάμι και εσείς κάνετε εκδρομές;”

Φυσικά οι Βυσιώτισσες και οι Αμπελακιώτισσες έσκασαν στα γέλια, διαπιστώνοντας το κλίμα που έχει καλλιεργηθεί από την υπερβολική προβολή της άσκησης του τουρκικού στρατού. Βέβεια, η γενικότερη εντύπωση που υπάρχει με τις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων, είναι φυσικό να επηρεάζει ανθρώπους οι οποίοι δεν γνωρίζουν τί ακριβώς συμβαίνει στον Έβρο και πως οι κάτοικοι του τόσα χρόνια έχουν συνηθίσει σε παρόμοιες καταστάσεις.