Ανθοδέσμες πρέπει να στέλνει καθημερινά στον Λαμπάκη ο Παύλος Μιχαηλίδης

Οι πρόσφατες εξελίξεις με την απόφαση του Στ’ κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου να χαρακτηρίσει “φωτογραφικό” τον διαγωνισμό του δήμου Αλεξανδρούπολης, για την “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ LED & ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΤΥΠΟΥ LED”, προϋπολογισμού 3.630.000€”, έκαναν για άλλη μια φορά έξαλλο τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη.

Έχασε και πάλι με χαρακτηριστική ευκολία την ψυχραιμία του και στράφηκε εναντίον του δημοτικού συμβούλου Παύλου Μιχαηλίδη, τόσο με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Αλεξανδρούπολης όσο και με ραδιοφωνικές δηλώσεις του. Προανήγγειλε μάλιστα μηνύσεις και αγωγές εναντίον του για πολλοστή φορά, κατηγορώντας τον για κιτρινισμό, λασπολογία και κατασυκοφάντηση.

Επί της ουσίας τώρα, ο κ.Μιχαηλίδης σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είχε ψηφίσει υπέρ του έργου τοποθέτησης λαμπτήρων LED, σε αντίθεση με άλλες δημοτικές παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους. Είχε όμως επισημάνει τον κίνδυνο να απορριφθεί ο διαγωνισμός από το Ελεγκτικό Συνέδριο, επειδή μπορεί να θεωρούνταν “φωτογραφικός”.

Τότε ο κ.Λαμπάκης του έκανε λεκτική επίθεση, που μάλιστα είχε προβληθεί έντονα από συγκεκριμένα διαδικτυακά ΜΜΕ. Οι μέχρι τώρα εξελίξεις  ήρθαν να δικαιώσουν τις ενστάσεις του δημοτικού συμβούλου, αφού το κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου μιλάει ξεκάθαρα για “φωτογραφικούς” όρους στον διαγωνισμό, που κατακυρώθηκε ως γνωστόν στην εβρίτικη εταιρεία DASTERI της οικογένειας Δαστερίδη.

Καμιά άλλη δεν έφτασε ως το τέλος του διαγωνισμού, ούτε η κορυφαία αθηναϊκή εταιρεία ΚΑΥΚΑΣ (το επισημαίνουμε γιατί ο κ.Λαμπάκης σε ραδιοφωνικές δηλώσεις μίλησε για κίνδυνο να έρθει κάποια εταιρεία από την Αθήνα με ένα γραφείο και ένα τραπεζάκι να πάρει το διαγωνισμό) και έμεινε μόνη η εταιρεία DASTERI μια και μόνο αυτή κάλυπτε τους όρους που είχαν τεθεί στον διαγωνισμό. Αυτοί οι όροι, το κιλμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο σκεπτικό της απόφασης του θεωρεί ότι δεν επιτρέπουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών που ενδιαφέρονταν για το διαγωνισμό.

Κι αυτή η εξέλιξη, να χαρακτηρίζεται δηλαδή από το καθ ύλην αρμοδιο κρατικό όργανο ένας διαφωνισμός “φωτογραφικός”, έχει επίπτωση και στην εταιρεία DASTERI. Για την οποία όλοι και πρώτο το  Evros-news.gr επεσήμανε ότι είναι πολύ θετικό που μια εταιρεία του Έβρου, η οποία δίνει δουλειά σε αρκετούς συμπολίτες μας, κέρδισε τον διαγωνισμό. Όμως χωρις να φταίει σε τίποτα, βλέπουν οι άνθρωποι της ότι δεν μπορεί να υπογράψει την σύμβαση, θα χρειαστεί να ξαναπάρει μέρος στον διαγωνισμό όταν γίνει η καινούργια προκήρυξη με άλλους όρους και φυσικά δημιουργούνται και εντυπώσεις όταν το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφαίνεται πως ο διαγωνισμός που κέρδισε νόμιμα, ήταν “φωτογραφικός”. Χωρίς επαναλαμβάνουμε, να ευθύνεται σε τίποτα η εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Φωτογραφικός» χαρακτηρίζεται απ’ το Ελεγκτικό Συνέδριο ο διαγωνισμός των 3,6 εκατ. ευρώ για τα  φωτιστικά LED

Κανονικά πάντως, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α θα πρέπει καθμερινά να στέλνει… ανθοδέσμες και να ευχαριστεί με αυτό τον τρόπο τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, αφού με τις συνεχείς αναφορές, δηλώσεις και επιθέσεις εναντίον του, τον έχει καταστήσει τον… βασικό του αντίπαλο. Την ίδια στιγμή δηλαδή που ειρωνικά αποκαλεί τον ίδιο και την ΑΝΑ.Σ.Α τέταρτη παράταξη(που πράγματι ήταν στις προηγούμενς εκλογές), “διαφημίζει” τόσο έντονα τον Παύλο Μιχαηλίδη, ο οποίος και λόγω της ανυπαρξίας του δεύτερου στις εκλογές Απόστολου Φωτιάδη και του ελάχιστα εμφανιζόμενου ως αντιπολίτευση Σάββα Δευτεραίου, έχει καταφέρει να είναι ο κύριος αντίπαλος του κ.Λαμπάκη σε όλα τα θέματα του δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δήμος Αλεξανδρούπολης: Φταίει το Ελεγκτικό Συνέδριο, φταίει ο Μιχαηλίδης. Εμείς κάναμε σωστά τον διαγωνισμό