Βίντεο ΣΟΚ: Η στιγμή εμβολισμού του «Γαύδος» από την τουρκική ακταιωρό στα Ίμια

Βίντεο ΣΟΚ: Η στιγμή εμβολισμού του «Γαύδος» από την τουρκική ακταιωρό στα Ίμια

Δύο βίντεο που αποτυπώνουν την στιγμή που το περιπολικό της τουρκικής ακτοφυλακής στα Ίμια χτύπησε το πλοίο του Λιμενικού «Γαύδος» δόθηκαν στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής. Η σοβαρή πρόκληση των Τούρκων έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στα Ιμια.
Η ώρα, σύμφωνα με το ρολόι από τα βίντεο του ελληνικού πλοίου και την ανακοίνωση του Λιμενικού ήταν 23:40 το βράδυ της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου.
Το τουρκικό περιπολικό «Umut» που παραδόξως σημαίνει… ελπίδα πέφτει με την πλώρη στο αριστερό πριμαίο μέρος του ελληνικού περιπολικού ανοικτής θαλάσσης «Γαύδος».
Το ντοκουμέντο δόθηκε στη δημοσιότητα από την ιστοσελίδα της «Καθημερινής». Λίγα δευτερόλεπτα πριν την πρόσκρουση του τουρκικού περιπολικού στο «Γαύδος» αριστερά και δεξιά του ελληνικού πλοίου διακρίνονται καυσαέρια. Είναι η στιγμή που ο κυβερνήτης του ελληνικού περιπολικού ανοικτής θαλάσσης να πλεύσουν με τη μεγίστη ταχύτητα ώστε να αποφύγουν το χτύπημα από την τουρκική ακταιωρό που φέρει τον κωδικό αριθμό 703.«Πρόσω, πάση δυνάμει» ήταν η εντολή που έδωσε ο κυβερνήτης στο 27μελές πλήρωμα του περιπολικού «090».


Δείτε το πρώτο βίντεο από κάμερα στο πίσω μέρος της γέφυρας του περιπολικού με τον κωδικό αριθμό 090 του Λιμενικού: 

Το δεύτερο βίντεο διάρκειας 26 δευτερολέπτων δείχνει το τουρκικό περιπολικό «Umut» να «ξύνει» το ελληνικό πλοίο «Γαύδος» στο πίσω πριμαίο μέρος: