Εντυπωσιακό βίντεο για την Ορεστιαδίτισσα Ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης Μόρφω Δροσίδου, την “τίγρη της Θράκης”

Εντυπωσιακό βίντεο για την Ορεστιαδίτισσα Ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης Μόρφω Δροσίδου, την “τίγρη της Θράκης”

Ένα εντυπωσιακό βίντεο, αφιερωμένο στην Εβρίτισσα Ολυμπιονίκη του Τάε κβον ντο Μόρφω Δροσίδου (από το Νεοχώρι Ορεστιάδας), την “τίγρη της Θράκης” όπως την αποκαλούσαν τότε, 26 χρόνια μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, δημιούργησε φίλη της.

Σε αυτό παρουσιάζονται στιγμές της εντυπωσιακής καριέρας της συντοπίτισσας μας κορυφαίας αθλήτριας, με αποκορύφωμα την κατάτηση της τρίτης θέσης στην Βαρκελώνη, στις 4 Αυγούστου του 1992, όπου έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια του Taekwondo, που κατέκτησε μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε εκείνες τις στιγμές μάλιστα, μπορεί προπονητής της στους αγώνες να ήταν ο τότε Ομοσπονδιακός Κώστας Τσιδημόπουλος, αλλά υπήρχαν και πολλοί Εβρίτες οι οποίοι είχαν ενεργό ρόλο στην Ομοσπονδία του αθλήματος. Ο προπονητής της στον σύλλογο της Ορεστιάδας και άνθρωπος που την ανέδειξε, ο Χρήστος Σαπαρίδης. Ο σπουδαίος “δάσκαλος” και επίσης Ομοσπονδιακός προπονητής για πολλά χρόνια Γιώργος Γραμματόπουλος (και οι δυο εργάζονται μέχρι σήμερα στους συλλόγους τους σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη) και ο τότε Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας του αθλήματος Πασχάλης Λιγούδης, που βοήθησε σημαντικά το εβρίτικο αλλά και το ελληνικό Τάε κβον ντο γενικότερα.

Η Μόρφω Δροσίδου ήταν ένα τεράστιο, αυθεντινό ταλέντο και έφτασε στην κορυφή χάρη στην πολύ σκληρή δουλειά της. Το μετάλλιο στην Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης το 1992 ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή της, γιατί είχε στην καριέρα της και πολλές ακόμα σημαντικές διακρίσεις και επιτυχίες.