Σύλληψη δύο Ουκρανών στο τελωνείο Κήπων για κλεμμένο πολυτελές αμάξι απ’ την Ιταλία

Σύλληψη δύο Ουκρανών στο τελωνείο Κήπων για κλεμμένο πολυτελές αμάξι απ’ την Ιταλία

Συνελήφθησαν την 19 και 20-2-2018, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου και τη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, με την συνδρομή  αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης, δύο Ουκρανοί ηλικίας 26 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και πλαστογραφία. 

Ειδικότερα, την 19-2-2018, ο 26χρονος, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με πινακίδες κυκλοφορίας των Ουκρανικών αρχών, μετέβει στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με αξιωματούχους της FRONTEX προέκυψε ότι:

  • το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είχε κλαπεί από την Ιταλία
  • ο αριθμός πλαισίου του οχήματος είναι παραποιημένος

Από αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε επίσης η εμπλοκή του 29χρονου στην συγκεκριμένη υπόθεση, ο οποίος στη συνέχεια εντοπίσθηκε στη Θεσσαλονίκη και συνελήφθη.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, το παραπάνω όχημα, ένα ζεύγος πινακίδες κυκλοφορίας και μία άδεια κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.