Διδυμότειχο: Το ΤΕΙ Νοσηλευτικής σε κίνδυνο, αλλά ο δήμαρχος… δεν φαίνεται πουθενά

Διδυμότειχο: Το ΤΕΙ Νοσηλευτικής σε κίνδυνο, αλλά ο δήμαρχος… δεν φαίνεται πουθενά

Ο νόμος Γαβρόγλου και η πρόθεση της Κυβέρνησης για συγχώνευση Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, αλλά και ίδρυση νέων τμημάτων που θα αποδυναμώσουν τα υπάρχοντα, έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κίνδυνος υποβάθμισης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αλλά και του ΤΕΙ Περιφέρειας ΑΜ-Θ είναι υπαρκτός, γι’ αυτό και γίνονται συνεχείς συναντήσεις και συσκέψεις των θεσμικών φορέων, προκειμένου να το θεωρακίσουν και να αποτρέψουν τα σχέδια συρρίκνωσης του. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος ήδη κάνει συνεχείς συναντήσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, ο κίνδυνος αποχώρησης από το Διδυμότειχο του ΤΕΙ Νοσηλευτικής είναι φυσικά υπαρκτός, είτε γίνει με συγχώνευση σε κάποια πόλη της Περιφέρειας (Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη, Κομοτηνή ή Αλεξανδρούπολη), είτε με το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και να βρεθεί ξαφνικά στις Σέρρες ή την Θεσσαλονίκη.

Ειλικρινά, ψάχνω μέρες τώρα κάποια δήλωση, παρέμβαση στις συναντήσεις και συζητήσεις που γίνονται, με πιο πρόσφατη την σύσκεψη όλων των φορέων στην Κομοτηνή, του δημάρχου Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, αλλά δεν βρίσκω. Έστω κάποια δήλωση σε τοπικά ΜΜΕ ή κάποια επιστολή στο ΔΠΘ ή το ΤΕΙ ΑΜ-Θ και στο υπουργείο Παιδείας, όπου να ξεκαθαρίζει τους λόγους που δεν πρέπει να… πειραχθεί το ΤΕΙ Νοσηλευτικής του Διοδυμοτείχου. Δυστυχλως δεν υπάρχει.

Εκκωφαντική σιωπή, αν και θα έπρεπε να έχει ο ίδιος ήδη… σηκώσει πολύ ψηλά το θέμα, να συγκαλέσει ενδεχομένως σύσκεψη στον δήμο με τους φορείς της πόλης και του δήμου, του κεντρικού και βορείου Έβρου γενικότερα (Ορεστιάδα και Σουφλί) και να ζητήσει συστράτευση όλων. Να σταλθεί το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι το Διδυμότειχο δεν θα ανεχθεί περισσότερη υποβάθμιση.

Αδράνεια, χαλαρότητα, πιθανόν απλή παρακολούθηση των εξελίξεων και μετά ο κ.Πατσουρίδης θα… τρέχει πίσω από αυτές, όταν-και αυτό είναι κάτι που απευχόμαστε-πιθανόν θα έχει γίνει το κακό. Όπως συνέβη στην περίπτωση του φυσικού αερίου, με τους ανύπαρκτους ή τους λαθνασμένους χειρισμούς που απέκλεισαν το Διδυμότειχο και τώρα το μόνο που κάνει είναι να… γκρινιάζει.