Λαμπάκης: Τραγική η πρώτη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Να δούμε αν τολμήσει το ίδιο και το τμήμα

Λαμπάκης: Τραγική η πρώτη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Να δούμε αν τολμήσει το ίδιο και το τμήμα

Την απόφαση του να καταθέσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης αίτηση ανάκλησης κατά της απόφασης του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που απαγόρεψε να υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρεία DASTERI SYSTEMS της οικογένειας Δαστερίδη, έκανε ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης.

Μάλιστα δεν δίστασε να κάνει επίθεση στα μέλη του κλιμακίου που έλαβαν την πρώτη απόφαση, αφού μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό, τόνισε κατ5ηγορηματικά: “Θα καταθέσω αίτηση ανάκλησης για τον φωτισμό τιςεπόμενες πέντε ημέρες.  Είναι τραγική η απόφαση του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Λέω εγώ με τα ταπεινά μου νομικά. Πως είναι δυνατόν να βγάλαν τέτοια απόφαση. Και βέβαια ετοιμάζω την αίτηση ανακλήσεως, την οποία θα την καταθέσω. Και να δούμε το τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου πως θα τολμήσει να πει, λέω την λέξη τολμήσει, να πει το ίδιο με το κλιμάκιο”.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί ο κ.Λαμπάκης και το… χόντρυνε: “Και πάω πιο πέρα. Άντε λέω, άνθρωποι είναι, δικαστές είναι, μπορεί να πουν κάτι κόντρα στην Ανεξάρτητη Αρχή Συμβάσεων , γιατί τώρα εδώ πέρα τί γίνεται; Η ανεξάρτηση αρχή μαλώνει με το Ελεγκτιικό Συνέδριο και την πατάνε τα βατράχια.

“Δικαστής είναι, ότι γουστάρει κάνει καμιά φορά”

Επομένως, με την λογκή των πραγμάτων, με τη νομοθεσία που είναι καθορισμένη, ηλεγμένη, ένας από τους τέσσερις που απερρίφθη έκανε προσφυγή στην ανεξάρτητη αρχή και απερρίφθη η προσφυγή του την επομένη που απορρίφθηκε από το κλιμάκιο η σύμβαση. Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει και είναι παραλογισμός.

Εγώ θα κάνω την αίτηση ανακλήσεως στο τμήμα και πιστεύω σε ένα μήνα θα έχουμε απόφαση. Τί γίνεται σε περίπτωση που το τμήμα πει το ίδιο όπως και το κλιμάκιο; Δικαστής είναι ότι γουστάρει κάνει καμιά φορά, βέβαια συνήθως δεν συμβαίνει αυτό, οφείλει ο δικαστής να ακολουεί το νόμο. Αν συμβεί και υπάρξει η ίδια απόφαση, διορθώνω τα τρία σημεία αυτά και ξαναγίνεται ο διαγωνισμός. Δεν θα έχει υποστεί καμιά ζημιά ο δήμος”.