ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Παραιτήθηκε ξαφνικά ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Σωτήρης Μποταίτης

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Παραιτήθηκε ξαφνικά ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Σωτήρης Μποταίτης

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε πριν από λίγο, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβολίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η παραίτηση του Προέδρου του Σωτήρη Μποταίτη.

Ο κ.Μποταίτης, που είναι γιατρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, επικαλέστηκε επαγγελματικούς λόγους για την απόφαση του αυτή, αλλά η ξαφνική του παραίτηση από την θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, ασφαλώς δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά.

Οι σχέσεις του με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο θεωρούνται άριστες. Άλλωστε αυτός τον όρισε Πρόεδρο του οργάνου, γιατί όπως λένε όσοι γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα, ο Μποταίτης ήταν ένας από τους περιφερειακούς συμβούλους του Έβρου που στην ψηφοφορία για τον “διάδοχο” του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη δεν ψήφισε τον Εβρίτη Δημήτρη Πέτροβιτς αλλά τον Μέτιο.

Το όνομα του Σωτήρη Μποταίτη έχει ακουστεί και μεταξύ των πιθανών υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στον Έβρο, μια και ανήκει στο Μητρώο στελεχών που έχει δημιουργήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και λέγεται πως έχει καλές σχέσεις με τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο στήριξε, όπως και ο Μέτιος, στις εσωκομματικές εκλογές.