Μετά το “ναυάγιο” με Αγία Πετρούπολη, το νέο “παραμύθι” πτήσεις απ’ το Βελιγράδι

Μετά το “ναυάγιο” με Αγία Πετρούπολη, το νέο “παραμύθι” πτήσεις απ’ το Βελιγράδι

Άφιξη πολλών Σέρβων τουριστών στην Αλεξανδρούπολη, είναι το νέο… αφήγημα του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος δηλώνει ενθουσιασμένος από την παρουσία του στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βελιγραδίου, όπου ο δήμος Αλεξανδρούπολης είχε δικό του περίπτερο μέσα σε αυτό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Είναι γνωστό σε όλους, ότι εδώ και 7 χρόνια ο κ.Λαμπάκης πηγαινοέρχεται με πολυπληθείς αποστολές στην Ρωσία και ιδιαίτερα στην Αγία Πετρούπολη και κάθε φορά που επιστρέφει υπόσχεται ότι χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες θα κατακλύσουν την περιοχή μας. Παράλληλα προανήγγειλε επίσημα πολλές φορές απ’ ευθείας πτήσεις στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της  Αλεξανδρούπολης από Μόσχα ή Αγία Πετρούπολη και μάλιστα από την εταιρεία “Ellkinair” του ομίλου Μουζενίδη, αλλά αυτές παραμένουν… άφαντες.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε μέχρι τώρα, η εταιρεία του κ.Μουζενίδη “πετάει” κανονικά και μάλιστα αυξάνει συνέχεια τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο “Μέγας Αλέξανδρος” της Καβάλας, αλλά στην περιοχή μας δεν προσγειώθηκε πτήση της. Τώρα, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης προαναγγέλει ότι θα συνδέσει με πτήσεις τσάρτερ το Βελιγράδι με την πρωτεύουσα του Έβρου και μάλιστα μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη, υποστήριξε ότι τα… συμφώνησε με τον κορυφαίο επιχειρηματία Μπόρις Μουζενίδη, ιδιοκτήτη της αεροπορικής εταιρείας «ELLINAIR».

Όπως ισχυρίστηκε, του υποσχέθηκε πως αν εξασφαλιστούν 300 δωμάτια για την άφιξη Σέρβων τουριστών στην Αλεξανδρούπολη και την Σαμοθράκη φέτος το καλοκαίρι, τότε θα προγραμματίσει για το αεροδρόμιο “Δημόκριτος”, μια τουλάχιστον πτήση charter. Αυτή την φορά… κρατάει μια πισινή και δεν αρχίζει τα χοντρά παραμύθια και τις κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις. “Συναντήσαμε τον κ.Μουζενίδη στο Βλιγράδι και επί μιάμιση ώρα μιλάγαμε μαζί του. Δίνοντας του κάποια δωμάτια ημερησίως, θα μπορέσει να κατεβάσει αεροπλάνα στην Αλεξανδρούπολη και από το Βελιγράδι. Μας υποσχέθηκε ότι εφ όσον του δώσουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό, γύρω στα 300 δωμάτια ημερησίως, θα κατεβάσει αεροπλάνο. Αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. 

Αυτό θα γίνει και τώρα το καλοκαίρι και γι’ αυτό θα κάνουμε άμεσα μια συζήτηση καλώντας όλους τους ξενοδόχους, όλους τους ιδιοκτήτες των μικρών ξενοδοχείων και τους ιδιοκτήτες δωματίων, γιατί χρειάζονται και αυτά. Έτσι μέσα σε τέσσερις μέρες μπορέσαμε και κερδίσαμε την αγορά και ήταν ένα ταξίδι που θα αποδώσει καρπούς και στην Αλεξανδρούπολη και στην Σαμοθράκη”.

Υ.Γ1: Αν ανατρέξει κανείς στα ρεπορτάζ πριν ένα χρόνο, τον Μάρτιο του 2017 που ο δήμος Αλεξανδρούπολης μετείχε σε διεθνή έκθεση τουρισμού στη Μόσχα, θα διαβάσει ότι τα ίδια έλεγε και τότε ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης. Για την συνάντηση του δηλαδή στον χώρο της έκθεσης με τον κ.Μουζενίδη(όπως και στο Βελιγράδι) και τις συζητήσεις για αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Αγίας Πετρούπολης. Που φυσικά ποτέ δεν έγινε και ως δικαιολογία βρήκε την έλλειψη διαθέσιμων δωματίων στα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης.  Ο Πρόεδρος των ξενοδόχων κ,Χατζηκωνσταντίνου βγήκε και τον διέψευσε βέβαια δημόσια. Αλήθεια, αφού δεν υπήρχαν, σύμφωνα με τις περσινές του δηλώσεις διαθέσιμα δωμάτια για τους Ρώσους τουρίστες, που θα βρεθούν τώρα όταν θα προστεθούν(όπως λέει) και Σέρβοι;

Υ.Γ2: Και πέρυσι για την έκθεση της Μόσχας, η επίσημη ανακοίνωση ανέφερε ότι το περίπτερο του δήμου Αλεξανδρούπολης κατακλύστηκε από τουριστικούς πράκτορες και άλλους παράγοντες του τουρισμού, ότι εξαντλήθηκε το έντυπο διαφημιστικό υλικό και 2.000 DVD. Τα ίδια περίπου λέει και τώρα για το Βελιγράδι. Για σημαντικές επαφές και συζητήσεις, για περίπτερο που εντυπωσίασε και άλλα παρόμοια.

Υ.Γ3: Αλήθεια, σκέφθηκαν ο κ.Λαμπάκης και οι συντελεστές του περιπτέρου του δήμου Αλεξανδρούπολης στην έκθεση του Βελιγραδίου, ότι οι Σέρβοι ως ομόδοξοι μας (Χριστιανοί Ορθόδοξοι), ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τον θρησκευτικό τουρισμό; Το τεράστιο μνημείο παγκόσμιου βεληνεκούς, την Παναγία Κοσμοσώτειρα των Φερών την “διαφήμισαν¨ καθόλου; Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Γκοτσίδης, που ο δήμαρχος μας… ζάλισε επαναλμβάνοντας ότι μιλάει άπταιστα τα σερβικά, αποκλείεται να μην γνώριζε αυτή την διάσταση. Έκανε ή πρότεινε τίποτα; Είχαν έστω και μια μικρή ποσότητα διαφημιστικού υλικού γι’ αυτό το σπουδαίας αξίας χριστιανικό μνημείο που θα μπορούσε να αποτελέσει “πόλο έλξης” για τους Σέρβους;

Υ.Γ4: Συνάντηση με τον Ρώσο Μπόρις Μουζενίδη όπου συζήτησε και πάλι πτήσεις από Αγία Πετρούπολη και δεν είχε δίπλα του ο κ.Λαμπάκης τον προσωπικό του σύμβουλο για θέματα τουρισμού Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη; Που “εξαφανίστηκε” ο μαϊμού Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας και δεν τον πήρε μαζί του για να βοηθήσει στην μετάφραση με τον κ.Μουζενίδη;