Τελειώνουν οι πολικές θερμοκρασίες. Ανοιχτά τα σχολεία σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί

Τελειώνουν οι πολικές θερμοκρασίες. Ανοιχτά τα σχολεία σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί

Οι π0λικές θερμοκρασίες που επικράτησαν κυρίως από χθες το βράδυ, τα ξημερώματα και σήμερα το πρωί, τελειώνουν από αύριο και μάλιστα αναμένεται ο υδράργυρος να ανέβει σημαντικά και στον Έβρο όπως σε όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Μετά από τρεις ημέρες που τα σχολεία σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί παρέμειναν κλειστά με αποφάσεις των δημάρχων Βασίλη Μαυρίδη, Παρασκευά Πατσουρίδη και Βαγγέλη Πουλιλιό, αύριο Παρασκευή 2 Μαρτίου θα λειτουργήσουν κανονικά. Άλλωστε, είναι πλέον απόφαση της Περιφέρειας τί θα πρέπει να γίνεται, αφού μετά από τρεις ημέρες η αρμοδιότητα για να αποφασιστεί αν λειτουργήσουν ή όχι, φεύγει από τους δημάρχους.

Σήμερα πάντως, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, υπήρχαν θερμοκρασίες κάτω του μηδενός και σε ορισμένες του βορείου Έβρου έφταναν και στο -15, όπως είχε γράψει χθες το Evros-news.gr. Αν και στη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία ανέβηκε κάπως, τα χιόνια παραμένουν σε ολόκληρη την περιοχή που είχαν πέσει από την Δευτέρα και αύριο που θα ανέβει ο υδράργυρος, αναμένεται να αρχίσει πιο γρήγορα και έντονα το λιώσιμο τους.

Πάντως οι δρόμοι στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, είναι ανοιχτοί αφού συνεργεία της Περιφέρειας και των δήμων, κατάφεραν να μην τους αφήσουν να κλείσουν σχεδόν καθόλου αυτές τις τρεις ημέρες, χρησιμοποιώντας και αλάτι που είχε έγκαιρα διανεμηθεί.