Επιστολές Θεοχαρίδη στους δημάρχους Αδριανούπολης και Ουζουνκιοπρού να βοηθήσουν για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Επιστολές Θεοχαρίδη στους δημάρχους Αδριανούπολης και Ουζουνκιοπρού να βοηθήσουν για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Επιστολές στους δημάρχους Ανδριανούπολης Recep Gürkan και Ουζουνκιοπρού Enis İşbilen με τους οποίους διατηρεί φιλικές σχέσεις, έστειλε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πυθίου Χάρης Θεοχαρίδης, ζητώντας τους να βοηθήσουν στις προσπάθειες άμεσης επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στην περιοχή των Καστανεών απ’ τους Τούρκους.

Ο κ.Θεοχαρίδης έχει φιλικές σχέσεις και με τους δύο δημάρχους, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες τους έχει ο ίδιος επισκεφθεί αλλά και εκείνοι έχουν έρθει στο Πύθιο για επίσκεψη, κυρίως ο δήμαρχος του Ουζουνκιοπορού, πόλης που βρίσκεται απέναντι απ’ το Διδυμότειχο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι επιστολές στάλθηκαν με ηλεκτρονιμκό ταχυδρομείο και σε αυτές τους ζητάει να ασκήσουν πιέσεις προκειμένου να υπάρξει άμεση λύση στο θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

“Δεν χρειάζονται τέτοιες ενέργειες ανάμεσα στις δύο περιοχές και πόλεις. Είμαστε γείτονες, ζούμε και συνυπάρχουμε ειρηνικά και έχουμε επαγγελματικές και τουριστικές σχέσεις. Δεν είναι δυνατόν τέτοιες ενέργειες μεταξύ μας να δημιουργούν εντάσεις και να τις διαταράσσουν. Σας ζητώ να κάνετε ότι μπορείτε, προκειμένου να δοθεί λύση γρήγορα και να επιστρέψουν από τις Καστανιές όσο το δυνατόν συντομότερα οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί”, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Χάρης Θεοχαρίδης.